0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek posiekaj w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij, posól i popieprz. Smaż na oleju po 2 minuty z każdej strony.
  2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę podgrzewaj razem, w razie czego podlej wodą. Sos dopraw solą i pieprzem.
  3. Następnie na sos wyłóż kurczaka i chwilę duś razem.

Opis

pierś z kurczaka podana na inny sposób

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Spaghetti w sosie diabelskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti w sosie diabelskim

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!