PIERŚ Z KURCZAKA W CZERWONYM SOSIE
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![PIERŚ Z KURCZAKA W CZERWONYM SOSIE](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973086412.jpeg&w=3840&q=75)
pierś z kurczaka podana na inny sposób
0
0 / 0
pierś z kurczaka podana na inny sposób
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. ząbek czosnku
2 szt. cebula
2 szt. papryka czerwona
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Czosnek posiekaj w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij, posól i popieprz. Smaż na oleju po 2 minuty z każdej strony.
2
Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę podgrzewaj razem, w razie czego podlej wodą. Sos dopraw solą i pieprzem.
3
Następnie na sos wyłóż kurczaka i chwilę duś razem.