PIERŚ Z KURCZAKA W CZERWONYM SOSIE

m7
PIERŚ Z KURCZAKA W CZERWONYM SOSIE

0

0 / 0

pierś z kurczaka podana na inny sposób

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. ząbek czosnku

2 szt. cebula

2 szt. papryka czerwona

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. pomidory krojone łowicz

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Czosnek posiekaj w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij, posól i popieprz. Smaż na oleju po 2 minuty z każdej strony.

2

Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę podgrzewaj razem, w razie czego podlej wodą. Sos dopraw solą i pieprzem.

3

Następnie na sos wyłóż kurczaka i chwilę duś razem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły