0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek posiekaj w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij, posól i popieprz. Smaż na oleju po 2 minuty z każdej strony.
  2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę podgrzewaj razem, w razie czego podlej wodą. Sos dopraw solą i pieprzem.
  3. Następnie na sos wyłóż kurczaka i chwilę duś razem.

Opis

pierś z kurczaka podana na inny sposób

Podobne przepisy

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Spaghetti w sosie diabelskim

Łatwy Do 1 godz.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!