PIERŚ Z KURCZAKA W CZERWONYM SOSIE

m7

pierś z kurczaka podana na inny sposób
Wartości odżywcze na porcję
Energia
221
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pierś z kurczaka podana na inny sposób
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. ząbek czosnku
2 szt. cebula
2 szt. papryka czerwona
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 łyżka olej
Przygotowanie
Czosnek posiekaj w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij, posól i popieprz. Smaż na oleju po 2 minuty z każdej strony.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę podgrzewaj razem, w razie czego podlej wodą. Sos dopraw solą i pieprzem.
Następnie na sos wyłóż kurczaka i chwilę duś razem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
221
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.