Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

formularz
Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

Średnia 3.1 / 31

Oceń!

W cieście francuskim możemy zapiec wszystko! Ale żeby zadowolić nasze kubki smakowe trzeba zadbać o odpowiednie połączenie ;)

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

2 szt. pierś z kurczaka

1 łyżka papryka słodka

1 szczyp. sól, pieprz

300 g mrożony szpinak

80 g ser feta

2 szt. ząbek czosnku

1 opak. ogórki konserwowe krakus

1 szt. jajko roztrzepane

Przygotowanie


Szpinak rozmrażamy, podgrzewając go na patelni.

Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pokruszoną fetę. Smażymy chwilę, aż woda całkiem odparuje.

Ciasto francuskie dzielimy na pół.

Na środku każdego kawałka układamy po połowie szpinaku, a na nim pierś z kurczaka. Doprawiamy je solą, pieprzem i papryką.

Na wierzchu układamy przekrojone wzdłuż ogórki konserwowe Krakus.

Ciasto, które zostało po bokach, kroimy na cienkie paski. Zawijamy je na nadzienie tworząc warkocz.

Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1429

kcal

Białka

88

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły