0
Średnia: 0 (głosów: 10)

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
2 Sztuki
Pierś z kurczaka
1 Łyżka
Mielona papryka
1 Szczypta
sól, pieprz
300 Gramów
Mrożony szpinak
80 Gramów
ser feta
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Opakowanie
ingridient
ogórki konserwowe krakus
1 Sztuka
Jajko roztrzepane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szpinak rozmrażamy, podgrzewając go na patelni.
  2. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pokruszoną fetę. Smażymy chwilę, aż woda całkiem odparuje.
  3. Ciasto francuskie dzielimy na pół.
  4. Na środku każdego kawałka układamy po połowie szpinaku, a na nim pierś z kurczaka. Doprawiamy je solą, pieprzem i papryką.
  5. Na wierzchu układamy przekrojone wzdłuż ogórki konserwowe Krakus.
  6. Ciasto, które zostało po bokach, kroimy na cienkie paski. Zawijamy je na nadzienie tworząc warkocz.
  7. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem.
  8. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.

Opis

W cieście francuskim możemy zapiec wszystko! Ale żeby zadowolić nasze kubki smakowe trzeba zadbać o odpowiednie połączenie ;)

Podobne przepisy

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Kurczak w szynce

Przepis
Średni Do 1 godz
Kurczak w szynce

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Roladki szpinakowe z sosem neapolitańskim

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki szpinakowe z sosem neapolitańskim

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Tarta z bakłażanem, mozzarellą i pomidorkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tarta z bakłażanem, mozzarellą i pomidorkami

Grzanki z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grzanki z pesto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!