Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

formularz
Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

0

3.1 / 31

W cieście francuskim możemy zapiec wszystko! Ale żeby zadowolić nasze kubki smakowe trzeba zadbać o odpowiednie połączenie ;)

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

2 szt. pierś z kurczaka

1 łyżka papryka słodka

1 szczyp. sól, pieprz

300 g mrożony szpinak

80 g ser feta

2 szt. ząbek czosnku

1 opak. ogórki konserwowe krakus

1 szt. jajko roztrzepane

Przygotowanie


1

Szpinak rozmrażamy, podgrzewając go na patelni.

2

Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pokruszoną fetę. Smażymy chwilę, aż woda całkiem odparuje.

3

Ciasto francuskie dzielimy na pół.

4

Na środku każdego kawałka układamy po połowie szpinaku, a na nim pierś z kurczaka. Doprawiamy je solą, pieprzem i papryką.

5

Na wierzchu układamy przekrojone wzdłuż ogórki konserwowe Krakus.

6

Ciasto, które zostało po bokach, kroimy na cienkie paski. Zawijamy je na nadzienie tworząc warkocz.

7

Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem.

8

Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły