Piers z kurczaka w ciescie.
m7
Ten przepis znalazlam dawno temu w jakiejs gazecie .Przepis jest prosty i szybki do zrobienia.Nie zawiera jakis specjalnych przypraw ,ktorych raz potrzebujemy i odstawiamy do lamusa.
0
0 / 0
Ten przepis znalazlam dawno temu w jakiejs gazecie .Przepis jest prosty i szybki do zrobienia.Nie zawiera jakis specjalnych przypraw ,ktorych raz potrzebujemy i odstawiamy do lamusa.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
1 szcz. papryka słodka
0.50 szkl. bulion z kurczaka
1.25 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka olej
Przygotowanie
1.Piersi oplukac w zimnej wodzie i osuszyc papierowym recznikiem.Nastepnie piersi pokroic w 2-3 cm.Plastry.
2.Jajka polaczyc z zimnym bulionem .Dodac make i razem wszystko miksowac do jednolitej konsystencji.Doprawic do smaku.(ostroznie z sola gdyz ciasto zawiera bulion):ciasto musi byc geste .
3.Olej rozgrzac na patelni, grubsze plastry miesa z dwuch stron lekko podsmazyc.
4.Kawalki miesa obtoczyc w ciescie .
5.Do tej samej patelni dodac sporo ojeju i dobrze rozgrzac.
6.Mieso smazyc na zlocisty kolor z kazdej strony.
7.Do tego frytki i salatke podawac.