0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka słodka
0.5 Szklanki
Bulion z kurczaka
1.25 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Piersi oplukac w zimnej wodzie i osuszyc papierowym recznikiem.Nastepnie piersi pokroic w 2-3 cm.Plastry.
  2. 2.Jajka polaczyc z zimnym bulionem .Dodac make i razem wszystko miksowac do jednolitej konsystencji.Doprawic do smaku.(ostroznie z sola gdyz ciasto zawiera bulion):ciasto musi byc geste .
  3. 3.Olej rozgrzac na patelni, grubsze plastry miesa z dwuch stron lekko podsmazyc.
  4. 4.Kawalki miesa obtoczyc w ciescie .
  5. 5.Do tej samej patelni dodac sporo ojeju i dobrze rozgrzac.
  6. 6.Mieso smazyc na zlocisty kolor z kazdej strony.
  7. 7.Do tego frytki i salatke podawac.

Opis

Ten przepis znalazlam dawno temu w jakiejs gazecie .Przepis jest prosty i szybki do zrobienia.Nie zawiera jakis specjalnych przypraw ,ktorych raz potrzebujemy i odstawiamy do lamusa.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!