Piers z kurczaka w ciescie.

m7
Piers z kurczaka w ciescie.

0

0 / 0

Ten przepis znalazlam dawno temu w jakiejs gazecie .Przepis jest prosty i szybki do zrobienia.Nie zawiera jakis specjalnych przypraw ,ktorych raz potrzebujemy i odstawiamy do lamusa.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szcz. papryka słodka

0.50 szkl. bulion z kurczaka

1.25 szkl. mąka pszenna tortowa

4 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

1.Piersi oplukac w zimnej wodzie i osuszyc papierowym recznikiem.Nastepnie piersi pokroic w 2-3 cm.Plastry.

2

2.Jajka polaczyc z zimnym bulionem .Dodac make i razem wszystko miksowac do jednolitej konsystencji.Doprawic do smaku.(ostroznie z sola gdyz ciasto zawiera bulion):ciasto musi byc geste .

3

3.Olej rozgrzac na patelni, grubsze plastry miesa z dwuch stron lekko podsmazyc.

4

4.Kawalki miesa obtoczyc w ciescie .

5

5.Do tej samej patelni dodac sporo ojeju i dobrze rozgrzac.

6

6.Mieso smazyc na zlocisty kolor z kazdej strony.

7

7.Do tego frytki i salatke podawac.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły