Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami

m7
Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami

2

0 / 0

Proste w wykonaniu, a jakie smaczne!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g pieczarki

1 szkl. bułka tarta

4 szt. pierś kurczaka

1 szt. sól

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka majonez

2 łyżka woda

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Piersi z kurczaka oczyścić, odkroić wystające kawałki mięsa. Cienkim nożem wydrążyć wzdłuż piersi miejsce na farsz. Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle, przyprawić. Następnie włożyć farsz do mięsa .

2

Jajko, wodę i majonez wymieszać razem, obtoczyć gotowe mięso w mące, masie jajecznej i bułce tartej (2 razy) i smażyć na rozgrzanym oleju (na wolnym ogniu).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły