Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami
m7
2
0 / 0
Proste w wykonaniu, a jakie smaczne!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g pieczarki
1 szkl. bułka tarta
4 szt. pierś kurczaka
1 szt. sól
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka majonez
2 łyżka woda
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Piersi z kurczaka oczyścić, odkroić wystające kawałki mięsa. Cienkim nożem wydrążyć wzdłuż piersi miejsce na farsz. Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle, przyprawić. Następnie włożyć farsz do mięsa .
2
Jajko, wodę i majonez wymieszać razem, obtoczyć gotowe mięso w mące, masie jajecznej i bułce tartej (2 razy) i smażyć na rozgrzanym oleju (na wolnym ogniu).