Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6809-1702057963375.jpeg&w=3840&q=75)
Pierś z indyka w kremowym śmietanowym sosie
0
0 / 0
Pierś z indyka w kremowym śmietanowym sosie
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietana 18%
500 bulion drobiowy
1 szczyp. sól, pieprz
0.25 szkl. wino białe wytrawne
1 szt. pierś indycza ze skórą
2 szt. ząbek czosnku
6 szt. pieczarki
1 łyżka nać pietruszki
2 łyżka oliwa
1 łyżka kiełki
Przygotowanie
1
Piersi pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzana oliwe i smazyc kilka minut, dodac pokrojona drobno cebule, potem zabki czosnku, pieczarki, podlac winem i odparowac, posypac sola, pieprzem, czosnkiem niedzwiedzim, podlac bulionem i dusic ok 15 minut. Podlac smieana, wymieszac, dodac ugotowane kopytka, posypac natka pitruszki i podac z kiełkami lucerny.