Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami
m7
Pierś z indyka w kremowym śmietanowym sosie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
326
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pierś z indyka w kremowym śmietanowym sosie
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietana 18%
500 bulion drobiowy
1 szczyp. sól, pieprz
0.25 szkl. wino białe wytrawne
1 szt. pierś indycza ze skórą
2 szt. ząbek czosnku
6 szt. pieczarki
1 łyżka nać pietruszki
2 łyżka oliwa
1 łyżka kiełki
Przygotowanie
Piersi pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzana oliwe i smazyc kilka minut, dodac pokrojona drobno cebule, potem zabki czosnku, pieczarki, podlac winem i odparowac, posypac sola, pieprzem, czosnkiem niedzwiedzim, podlac bulionem i dusic ok 15 minut. Podlac smieana, wymieszac, dodac ugotowane kopytka, posypac natka pitruszki i podac z kiełkami lucerny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
326
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.