Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami

m7
Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami

0

0 / 0

Pierś z indyka w kremowym śmietanowym sosie

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 śmietana 18%

500 bulion drobiowy

1 szczyp. sól, pieprz

0.25 szkl. wino białe wytrawne

1 szt. pierś indycza ze skórą

2 szt. ząbek czosnku

6 szt. pieczarki

1 łyżka nać pietruszki

2 łyżka oliwa

1 łyżka kiełki

Przygotowanie


1

Piersi pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzana oliwe i smazyc kilka minut, dodac pokrojona drobno cebule, potem zabki czosnku, pieczarki, podlac winem i odparowac, posypac sola, pieprzem, czosnkiem niedzwiedzim, podlac bulionem i dusic ok 15 minut. Podlac smieana, wymieszac, dodac ugotowane kopytka, posypac natka pitruszki i podac z kiełkami lucerny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

326

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły