Pierś w cieście paprykowym

m7
Pierś w cieście paprykowym

0

0 / 0

Kotlety w cieście paprykowym..............

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 mleko

100 olej

4 szczyp. sól, pieprz

59 g lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka papryka słodka

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Piersi umyć, osuszyć i przekroić na pół wzdłuż fileta.

2

Posolić i popieprzyć.

3

W miseczce wymieszać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz i paprykę na gładkie ciasto.

4

Konsystencja powinna być nieco gęściejsza od ciasta naleśnikowego.

5

Na patelni rozgrzać olej.

6

Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące następnie w cieście i smażyć z obu stron na nie za dużym ogniu do zrumienienia się kotletów.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

720

kcal

Białka

73

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły