Pierś w cieście paprykowym

m7
Pierś w cieście paprykowym

0

0 / 0

Kotlety w cieście paprykowym..............

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 mleko

100 olej

4 szcz. sól, pieprz

59 g lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka papryka słodka

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Piersi umyć, osuszyć i przekroić na pół wzdłuż fileta.

2

Posolić i popieprzyć.

3

W miseczce wymieszać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz i paprykę na gładkie ciasto.

4

Konsystencja powinna być nieco gęściejsza od ciasta naleśnikowego.

5

Na patelni rozgrzać olej.

6

Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące następnie w cieście i smażyć z obu stron na nie za dużym ogniu do zrumienienia się kotletów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły