Pierś w cieście paprykowym
m7
Kotlety w cieście paprykowym..............
0
0 / 0
Kotlety w cieście paprykowym..............
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 mleko
100 olej
4 szcz. sól, pieprz
59 g lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka papryka słodka
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Piersi umyć, osuszyć i przekroić na pół wzdłuż fileta.
2
Posolić i popieprzyć.
3
W miseczce wymieszać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz i paprykę na gładkie ciasto.
4
Konsystencja powinna być nieco gęściejsza od ciasta naleśnikowego.
5
Na patelni rozgrzać olej.
6
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące następnie w cieście i smażyć z obu stron na nie za dużym ogniu do zrumienienia się kotletów.