Pierś teriyaki z makaronem ryzowym

m7
Pierś teriyaki z makaronem ryzowym

1

0 / 0

Kurczak z sosem teriyaki

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka sos sojowy

250 g makaron lubella jajeczna ryż

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. cukinia

1 szt. por

2 łyżka sos teriyaki

2 łyżka olej

1 łyżka sezam nasiona

0.50 łyżeczka imbir

Przygotowanie


1

Piers pokroic w podłuzne paseczki, dodac posiekany ząbek czosnku, imbir, odorbine pieprzu i zalac to sosem teriyaki zeby lekko przykrył mieso. Dac sos sojowy, wymieszać. Odstawic na noc do lodówki. (można na krocej)

2

Olej rozgrzac na patelni, posmażyc pokrojona w kostek cukinie, pora w krazki , dodać mieso z zalewy i smażyc chwile dalej az składniki sie zarumienia.

3

Makaron przyrzadzic zgodnie z instrukcja na opakowaniu. (mozna uzyc innego zwykłego pszennego).

4

Makaron dodac do miesa i warzyw. Wymieszac. Na talerzu porcje posypac sezamem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły