Pierś teriyaki z makaronem ryzowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierś teriyaki z makaronem ryzowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979668.jpeg&w=3840&q=75)
Kurczak z sosem teriyaki
1
0 / 0
Kurczak z sosem teriyaki
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sos sojowy
250 g makaron lubella jajeczna ryż
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. cukinia
1 szt. por
2 łyżka sos teriyaki
2 łyżka olej
1 łyżka sezam nasiona
0.50 łyżecz. imbir
Przygotowanie
Piers pokroic w podłuzne paseczki, dodac posiekany ząbek czosnku, imbir, odorbine pieprzu i zalac to sosem teriyaki zeby lekko przykrył mieso. Dac sos sojowy, wymieszać. Odstawic na noc do lodówki. (można na krocej)
Olej rozgrzac na patelni, posmażyc pokrojona w kostek cukinie, pora w krazki , dodać mieso z zalewy i smażyc chwile dalej az składniki sie zarumienia.
Makaron przyrzadzic zgodnie z instrukcja na opakowaniu. (mozna uzyc innego zwykłego pszennego).
Makaron dodac do miesa i warzyw. Wymieszac. Na talerzu porcje posypac sezamem