Pierś pod ananasem

m7
Pierś pod ananasem

0

0 / 0

Kiedys popularne dzisiaj zapomniane.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. papryka czerwona słodka

0.30 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. pierś kurczaka

1 szt. jajko

4 szt. ananas

4 szt. ser żółty

0.50 szkl. bułka tarta

Przygotowanie


1

Piersik opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć. Opanierowac w mace, jajku i bułce tartej. Rozgrzać patelnie i przygotowane mięso obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.Następnie na środek położyć najpierw plaster ananasa a potem sera,posypac czerwona papryką. Pprzykryć pokrywką (do momentu roztopienia sera.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły