Pierś pod ananasem

m7

Kiedys popularne dzisiaj zapomniane.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1744
kcal
Białka
133
gram
Węglowodany
118
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kiedys popularne dzisiaj zapomniane.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka czerwona słodka
0.30 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. pierś kurczaka
1 szt. jajko
4 szt. ananas
4 szt. ser żółty
0.50 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
Piersik opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć. Opanierowac w mace, jajku i bułce tartej. Rozgrzać patelnie i przygotowane mięso obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.Następnie na środek położyć najpierw plaster ananasa a potem sera,posypac czerwona papryką. Pprzykryć pokrywką (do momentu roztopienia sera.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1744
kcal
Białka
133
gram
Węglowodany
118
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.