Pierś kurczaka zawijana z pieczarkami

m7
Pierś kurczaka zawijana z pieczarkami

0

0 / 0

Smaczne danie z kurczaka. Wymaga nieco więcej uwagi, ale na niedzielny obiad znakomite.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

3 łyżecz. olej

4 szt. pierś kurczaka

1 łyżka sok z cytryny

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Pierś kurczaka lekko zbijamy,skrapiamy sokiem z cytryny,oprószamy pieprzem i solą.Odkładamy do lodówki na godzinę.

2

Pieczarki kroimy na plasterki,przesmażamy na dwóch łyżkach oliwy.

3

Na każdej piersi układamy pieczarki.Zwijamy,spinamy wykałaczką i smażymy do miękkości.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

397

kcal

Białka

68

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły