Pierś kurczaka z sosem tysiąca wysp
kontakt_5
1
0 / 0
Grillowany kurczak w pachnących i smakowitych przyprawach to propozycja, która idealnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę ze znajomymi. Mięso podawaj z fantastycznym sosem z: ketchupu, majonezu, musztardy i czosnku, aby podkreślić smak i charakter dania.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
700 g pierś kurczaka
100 oliwa z oliwek
0.50 łyżeczka papryka ostra
0.50 łyżeczka tymianek
0.50 łyżeczka czosnek suszony
5 łyżka majonez
8 łyżka ketchup włocławek
3 łyżka musztarda
1 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w plastry. W dużej misce mieszamy oliwę, paprykę ostrą, chilli, tymianek, czosnek suszony i sól.
Do powstałej marynaty wkładamy plastry kurczaka, a następnie układamy je na rozgrzanym grillu.
W osobnej misce mieszamy majonez, keczup, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko mieszamy.
Kurczaka grillujemy ok 15 minut obracając 2-3 razy na drugą stronę. Ugrillowane mięso posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z naszym sosem tysiąca wysp.