Pierś kurczaka z sosem tysiąca wysp
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_5
![Pierś kurczaka z sosem tysiąca wysp](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974050461.jpeg&w=3840&q=75)
Grillowany kurczak w pachnących i smakowitych przyprawach to propozycja, która idealnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę ze znajomymi. Mięso podawaj z fantastycznym sosem z: ketchupu, majonezu, musztardy i czosnku, aby podkreślić smak i charakter dania.
1
0 / 0
Grillowany kurczak w pachnących i smakowitych przyprawach to propozycja, która idealnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę ze znajomymi. Mięso podawaj z fantastycznym sosem z: ketchupu, majonezu, musztardy i czosnku, aby podkreślić smak i charakter dania.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
700 g pierś kurczaka
100 oliwa z oliwek
0.50 łyżecz. papryka ostra
0.50 łyżecz. tymianek
0.50 łyżecz. czosnek suszony
5 łyżka majonez
8 łyżka ketchup włocławek
3 łyżka musztarda
1 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w plastry. W dużej misce mieszamy oliwę, paprykę ostrą, chilli, tymianek, czosnek suszony i sól.
Do powstałej marynaty wkładamy plastry kurczaka, a następnie układamy je na rozgrzanym grillu.
W osobnej misce mieszamy majonez, keczup, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko mieszamy.
Kurczaka grillujemy ok 15 minut obracając 2-3 razy na drugą stronę. Ugrillowane mięso posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z naszym sosem tysiąca wysp.