Pierś kurczaka z sosem tysiąca wysp

kontakt_5
Pierś kurczaka z sosem tysiąca wysp

1

0 / 0

Grillowany kurczak w pachnących i smakowitych przyprawach to propozycja, która idealnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę ze znajomymi. Mięso podawaj z fantastycznym sosem z: ketchupu, majonezu, musztardy i czosnku, aby podkreślić smak i charakter dania.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

700 g pierś kurczaka

100 oliwa z oliwek

0.50 łyżecz. papryka ostra

0.50 łyżecz. tymianek

0.50 łyżecz. czosnek suszony

5 łyżka majonez

8 łyżka ketchup włocławek

3 łyżka musztarda

1 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w plastry. W dużej misce mieszamy oliwę, paprykę ostrą, chilli, tymianek, czosnek suszony i sól.

2

Do powstałej marynaty wkładamy plastry kurczaka, a następnie układamy je na rozgrzanym grillu.

3

W osobnej misce mieszamy majonez, keczup, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko mieszamy.

4

Kurczaka grillujemy ok 15 minut obracając 2-3 razy na drugą stronę. Ugrillowane mięso posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z naszym sosem tysiąca wysp.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły