Pierś kurczaka z rokpolem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierś kurczaka z rokpolem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342705.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne połączenie piersi kurczaka z rokpolem. Smaczna roladka
0
0 / 0
Pyszne połączenie piersi kurczaka z rokpolem. Smaczna roladka
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
2 szt. pierś kurczaka
10 szt. pieczarka
1 szt. jajko kurze
1 szt. tymianek
1 szt. papryka
6 łyżka bułka tarta
15 dag. ser pleśniowy
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 200 st.
przekrój każdą pierś na pół. Rozbij mięso na 4 płaskie kotlety, posyp przyprawami.
ser pokrój na 4 słupki (jeśli wolisz, ser pleśniowy możesz zastąpić zółtym).
każdy kawałek sera owiń plastrem mięsa. Panieruj kotlety w jajku i bułce. Obsmaż.
do żaroodpornego naczynia włóż pieczarki i obsmażone kotlety. Podlej paroma łyżkami rosołku z kostki. Duś ok 30-40 minut.
podawaj z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami i surówką.