Pierś kurczaka z rokpolem

m7

Pyszne połączenie piersi kurczaka z rokpolem. Smaczna roladka
Wartości odżywcze na porcję
Energia
404
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne połączenie piersi kurczaka z rokpolem. Smaczna roladka
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
2 szt. pierś kurczaka
10 szt. pieczarka
1 szt. jajko kurze
1 szt. tymianek
1 szt. papryka
6 łyżka bułka tarta
15 dag. ser pleśniowy
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 200 st.
przekrój każdą pierś na pół. Rozbij mięso na 4 płaskie kotlety, posyp przyprawami.
ser pokrój na 4 słupki (jeśli wolisz, ser pleśniowy możesz zastąpić zółtym).
każdy kawałek sera owiń plastrem mięsa. Panieruj kotlety w jajku i bułce. Obsmaż.
do żaroodpornego naczynia włóż pieczarki i obsmażone kotlety. Podlej paroma łyżkami rosołku z kostki. Duś ok 30-40 minut.
podawaj z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
404
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.