0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
pierś kurczaka
10 Sztuk
Pieczarka
1 Sztuka
Jajko kurze
1 Sztuka
tymianek
1 Sztuka
papryka
6 Łyżek
bułka tarta
15 Dekagramów
Ser pleśniowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 st.
  2. przekrój każdą pierś na pół. Rozbij mięso na 4 płaskie kotlety, posyp przyprawami.
  3. ser pokrój na 4 słupki (jeśli wolisz, ser pleśniowy możesz zastąpić zółtym).
  4. każdy kawałek sera owiń plastrem mięsa. Panieruj kotlety w jajku i bułce. Obsmaż.
  5. do żaroodpornego naczynia włóż pieczarki i obsmażone kotlety. Podlej paroma łyżkami rosołku z kostki. Duś ok 30-40 minut.
  6. podawaj z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami i surówką.

Opis

Pyszne połączenie piersi kurczaka z rokpolem. Smaczna roladka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!