0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
pierś kurczaka
10 Sztuk
Pieczarka
1 Sztuka
Jajko kurze
1 Sztuka
tymianek
1 Sztuka
papryka
6 Łyżek
bułka tarta
15 Dekagramów
Ser pleśniowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 st.
  2. przekrój każdą pierś na pół. Rozbij mięso na 4 płaskie kotlety, posyp przyprawami.
  3. ser pokrój na 4 słupki (jeśli wolisz, ser pleśniowy możesz zastąpić zółtym).
  4. każdy kawałek sera owiń plastrem mięsa. Panieruj kotlety w jajku i bułce. Obsmaż.
  5. do żaroodpornego naczynia włóż pieczarki i obsmażone kotlety. Podlej paroma łyżkami rosołku z kostki. Duś ok 30-40 minut.
  6. podawaj z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami i surówką.

Opis

Pyszne połączenie piersi kurczaka z rokpolem. Smaczna roladka

Podobne przepisy

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Łatwy Do 1 godz
Makaronowa zapiekanka z łososiem

Roladki z serem i papryka

Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Leczo z cebuli

Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fale w groszku

Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!