Pierś kurczaka z rokpolem

m7
Pierś kurczaka z rokpolem

0

0 / 0

Pyszne połączenie piersi kurczaka z rokpolem. Smaczna roladka

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól biała

1 szcz. pieprz

2 szt. pierś kurczaka

10 szt. pieczarka

1 szt. jajko kurze

1 szt. tymianek

1 szt. papryka

6 łyżka bułka tarta

15 dek. ser pleśniowy

Przygotowanie


1

Rozgrzej piekarnik do 200 st.

2

przekrój każdą pierś na pół. Rozbij mięso na 4 płaskie kotlety, posyp przyprawami.

3

ser pokrój na 4 słupki (jeśli wolisz, ser pleśniowy możesz zastąpić zółtym).

4

każdy kawałek sera owiń plastrem mięsa. Panieruj kotlety w jajku i bułce. Obsmaż.

5

do żaroodpornego naczynia włóż pieczarki i obsmażone kotlety. Podlej paroma łyżkami rosołku z kostki. Duś ok 30-40 minut.

6

podawaj z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły