Pierś kurczaka w sosie śmietanowym

m7
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym

0

0 / 0

Smaczny i lekki kurczak na obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. zioła prowansalskie

1 szcz. jarzynka

1 szcz. pieprz

2 szt. pierś kurczaka

2 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Piersi z kurczaka umyć i pokroić w zgrabne kwadraciki, średniej wielkości. Do garnka wlewać niewielka ilość oleju i na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso.

2

Gdy wszystkie kawałki się już 'zetną' to dodać sporą ilość ziół prowansalskich, trochę pieprzu i kucharka oraz 1 liść laurowy i 1 ziarenko ziela.

3

Gdy mięso zrobi się miękkie, wlać do niego śmietanę rozrobioną z mąka i gotować jeszcze przez 10 minut, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Podawać z ryżem i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły