Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
zioła prowansalskie
1 Szczypta
Jarzynka
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. piersi z kurczaka myjemy i kroimy w zgrabne kwadraciki, średniej wielkosci. do garnka wlewamy niewielka ilosc oleju i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, gdy wszystkie kawałki się już 'zetną' to dajemy sporą ilośc ziół prowansalskich troche pieprzu i kucharka oraz 1 liscie i 1 ziarenko ziela.
  2. Gdy mieso robi sie miekkie to wlewamy do niego śmietana rozrobioną z mąka i gotujemy jeszcze przez 10 minut, doprawiajac solą i pieprzem do smaku. podajemy z ryzem i surówką.

Opis

smaczny i lekki kurczak na obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!