Pierś kurczaka w bananach

m7
Pierś kurczaka w bananach

0

0 / 0

można jeść pałeczkami

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szcz. curry

1 szcz. cynamon

1 łyżeczka olej z pestek winogron

200 g ryż biały

4 szt. banan

40 dek. pierś kurczaka

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka marynujemy wg przepisu "Marynata miodowo-sojowa". Ryż gotujemy do miękkości z curry. Banany kroimy w talarki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Gdy zaczną się sklejać i powstanie jednolita masa posypujemy cynamonem i dodajemy kawałki wcześniej usmażonego kurczaka. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę smażymy na malutkim ogniu. Na talerzu (w miseczce) kładziemy ryż curry, a na to kurczaka z bananami. Jeśli ktoś lubi mocno słodkie można posypać odrobiną karmelu i wanilii.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły