Pierś kurczaka w bananach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierś kurczaka w bananach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955411.jpeg&w=3840&q=75)
można jeść pałeczkami
0
0 / 0
można jeść pałeczkami
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. curry
1 szczyp. cynamon
1 łyżecz. olej z pestek winogron
200 g ryż biały
4 szt. banan
40 dag. pierś kurczaka
Przygotowanie
1
Pierś z kurczaka marynujemy wg przepisu "Marynata miodowo-sojowa". Ryż gotujemy do miękkości z curry. Banany kroimy w talarki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Gdy zaczną się sklejać i powstanie jednolita masa posypujemy cynamonem i dodajemy kawałki wcześniej usmażonego kurczaka. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę smażymy na malutkim ogniu. Na talerzu (w miseczce) kładziemy ryż curry, a na to kurczaka z bananami. Jeśli ktoś lubi mocno słodkie można posypać odrobiną karmelu i wanilii.