Pierś kaczki w curry i tymianku
m7
doskonale komponuje się z warzywami gotowanymi na parze
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5366
kcal
Białka
287
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
451
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
doskonale komponuje się z warzywami gotowanymi na parze
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 bulion drobiowy
1 szczyp. tymianek
2 łyżecz. curry
1 łyżecz. sól
1 szt. kaczka cała
4 łyżka olej z pestek winogron
Przygotowanie
Pierś nacinamy na krzyż od strony skórki i nacieramy solą ziołową oraz tymiankiem. Olej mieszamy z curry, wkładamy pierś dokładnie smarując marynatą i odstawiamy na 12h. Po 6h pierś przewracamy w marynacie. Na suchą rozgrzaną patelnię kładziemy pierś skórką do dołu i smażymy na małym ogniu. Gdy skórka się zarumieni przewracamy na drugą stronę, zalewamy bulionem i dusimy do momentu wyparowania bulionu. Kaczka ma delikatny smak.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5366
kcal
Białka
287
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
451
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.