0

Składniki

150 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
tymianek
2 Łyżeczki
curry
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
Kaczka cała
4 Łyżki
Olej z pestek winogron
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś nacinamy na krzyż od strony skórki i nacieramy solą ziołową oraz tymiankiem. Olej mieszamy z curry, wkładamy pierś dokładnie smarując marynatą i odstawiamy na 12h. Po 6h pierś przewracamy w marynacie. Na suchą rozgrzaną patelnię kładziemy pierś skórką do dołu i smażymy na małym ogniu. Gdy skórka się zarumieni przewracamy na drugą stronę, zalewamy bulionem i dusimy do momentu wyparowania bulionu. Kaczka ma delikatny smak.

Opis

doskonale komponuje się z warzywami gotowanymi na parze

Podobne przepisy

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Fale w groszku

Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!