Pierś kaczki w curry i tymianku

m7
Pierś kaczki w curry i tymianku

0

0 / 0

doskonale komponuje się z warzywami gotowanymi na parze

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 bulion drobiowy

1 szcz. tymianek

2 łyżeczka curry

1 łyżeczka sól

1 szt. kaczka cała

4 łyżka olej z pestek winogron

Przygotowanie


1

Pierś nacinamy na krzyż od strony skórki i nacieramy solą ziołową oraz tymiankiem. Olej mieszamy z curry, wkładamy pierś dokładnie smarując marynatą i odstawiamy na 12h. Po 6h pierś przewracamy w marynacie. Na suchą rozgrzaną patelnię kładziemy pierś skórką do dołu i smażymy na małym ogniu. Gdy skórka się zarumieni przewracamy na drugą stronę, zalewamy bulionem i dusimy do momentu wyparowania bulionu. Kaczka ma delikatny smak.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły