Example thumb
0

Składniki

150 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
tymianek
2 Łyżeczki
curry
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
Kaczka cała
4 Łyżki
Olej z pestek winogron
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pierś nacinamy na krzyż od strony skórki i nacieramy solą ziołową oraz tymiankiem. Olej mieszamy z curry, wkładamy pierś dokładnie smarując marynatą i odstawiamy na 12h. Po 6h pierś przewracamy w marynacie. Na suchą rozgrzaną patelnię kładziemy pierś skórką do dołu i smażymy na małym ogniu. Gdy skórka się zarumieni przewracamy na drugą stronę, zalewamy bulionem i dusimy do momentu wyparowania bulionu. Kaczka ma delikatny smak.

Opis

doskonale komponuje się z warzywami gotowanymi na parze

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!