Pierś kaczki w curry i tymianku

m7
Pierś kaczki w curry i tymianku

0

0 / 0

doskonale komponuje się z warzywami gotowanymi na parze

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 bulion drobiowy

1 szczyp. tymianek

2 łyżecz. curry

1 łyżecz. sól

1 szt. kaczka cała

4 łyżka olej z pestek winogron

Przygotowanie


1

Pierś nacinamy na krzyż od strony skórki i nacieramy solą ziołową oraz tymiankiem. Olej mieszamy z curry, wkładamy pierś dokładnie smarując marynatą i odstawiamy na 12h. Po 6h pierś przewracamy w marynacie. Na suchą rozgrzaną patelnię kładziemy pierś skórką do dołu i smażymy na małym ogniu. Gdy skórka się zarumieni przewracamy na drugą stronę, zalewamy bulionem i dusimy do momentu wyparowania bulionu. Kaczka ma delikatny smak.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

5366

kcal

Białka

287

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

451

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły