0

Składniki

150 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
tymianek
2 Łyżeczki
curry
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
Kaczka cała
4 Łyżki
Olej z pestek winogron
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś nacinamy na krzyż od strony skórki i nacieramy solą ziołową oraz tymiankiem. Olej mieszamy z curry, wkładamy pierś dokładnie smarując marynatą i odstawiamy na 12h. Po 6h pierś przewracamy w marynacie. Na suchą rozgrzaną patelnię kładziemy pierś skórką do dołu i smażymy na małym ogniu. Gdy skórka się zarumieni przewracamy na drugą stronę, zalewamy bulionem i dusimy do momentu wyparowania bulionu. Kaczka ma delikatny smak.

Opis

doskonale komponuje się z warzywami gotowanymi na parze

Podobne przepisy

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Fale w groszku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Kaczka z pomarańczami i ziołami

Przepis
Średni Do 2 godz
Kaczka z pomarańczami i ziołami

Makaron z mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!