Pierś indyka w sosie grzybowym z makaronem

blogerzydlalubelli
Pierś indyka w sosie grzybowym z makaronem

0

0 / 0

Pierś z indyka w sosie z dodatkiem makaronu to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g pierś z indyka

300 g grzyby leśne

150 śmietanka 18%

400 g makaron lubella wstążki długie

1 łyżka olej

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Grzyby oczyścić, pokroić i podgotować w wodzie przez ok. 5 min.

2

Następnie przelać przez sitko i ostudzić.

3

Pierś z indyka umyć i pokroić w kostkę, a następnie przyprawić solą i pieprzem.

4

Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu.

5

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, włożyć mięso z indyka i smażyć je przez około 5 minut do zrumienienia.

6

Na drugiej patelni rozgrzać masło i dodać grzyby.

7

Smażyć je przez ok. 5 min. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.

8

Dodać do grzybów śmietankę i gotować sos na małym ogniu przez kolejne 5 minut.

9

Podsmażonego indyka dodać do grzybów i jeszcze przez chwilę razem gotować. Jeśli trzeba to jeszcze doprawić solą i pieprzem.

10

Na talerze wyłożyć gorący makaron i sos grzybowy z indykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły