Pierś drobiowa w panierce.
m7
pyszna pierś na obiadek
Wartości odżywcze na porcję
Energia
212
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pyszna pierś na obiadek
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. mleko
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. panierka do kurczaka
Przygotowanie
Piersi kroimy w kostkę. Mleko wlewamy do głębszego naczynia doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy do niego kawałki
piersi tak żeby się zakryły.
Odstawiamy na około 10 minut do lodówki. Piersi wyjmujemy z kąpieli mlecznej na sitko.
Każdy kawałeczek obtaczamy w panierce do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni na chrupko.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
212
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.