Pierś drobiowa w panierce.

m7
Pierś drobiowa w panierce.

0

0 / 0

pyszna pierś na obiadek

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. mleko

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. panierka do kurczaka

Przygotowanie


1

Piersi kroimy w kostkę. Mleko wlewamy do głębszego naczynia doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy do niego kawałki

2

piersi tak żeby się zakryły.

3

Odstawiamy na około 10 minut do lodówki. Piersi wyjmujemy z kąpieli mlecznej na sitko.

4

Każdy kawałeczek obtaczamy w panierce do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni na chrupko.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

212

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły