0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
Panierka do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi kroimy w kostkę. Mleko wlewamy do głębszego naczynia doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy do niego kawałki
  2. piersi tak żeby się zakryły.
  3. Odstawiamy na około 10 minut do lodówki. Piersi wyjmujemy z kąpieli mlecznej na sitko.
  4. Każdy kawałeczek obtaczamy w panierce do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni na chrupko.

Opis

pyszna pierś na obiadek

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Kurczę pieczone

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kurczę pieczone

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Piersi z kurczaka w szynce duszone w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi z kurczaka w szynce duszone w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!