1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
1 Szklanka
ser żółty
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
papryka czerwona
4 Sztuki
szynka
1 Sztuka
Jajo
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto kroimy na kwadraty.
  2. Szynkę, paprykę w kosteczkę, dajemy do tego starty ser, trochę sera typu parmezan, przyprawy, 2 łyżki sosu tatarskiego lub majonezu, mieszamy.
  3. Nadzienie kładziemy na kwadraty i zawijamy w pierożki.
  4. Smarujemy jajkiem i do piekarnika na 180 st. do ładnego zrumienienia.

Opis

Pierozki z ciasta francuskiego z nadzieniem troche innym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!