Pierożki z nadzieniem paprykowym

m7
Pierożki z nadzieniem paprykowym

1

0 / 0

Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem z dodatkiem majonezu, który nada wyjątkowego smaku i konsystencji. Wypróbuj tego szybkiego przepisu i zaskocz swoich gości.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. zioła prowansalskie

1 szkl. ser żółty

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. papryka czerwona

4 szt. szynka

1 szt. jajo

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Ciasto kroimy na kwadraty.

2

Szynkę, paprykę w kosteczkę, dajemy do tego starty ser, trochę sera typu parmezan, przyprawy, 2 łyżki sosu tatarskiego lub majonezu, mieszamy.

3

Nadzienie kładziemy na kwadraty i zawijamy w pierożki.

4

Smarujemy jajkiem i do piekarnika na 180 st. do ładnego zrumienienia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

690

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły