Pierożki z nadzieniem paprykowym
m7
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem z dodatkiem majonezu, który nada wyjątkowego smaku i konsystencji. Wypróbuj tego szybkiego przepisu i zaskocz swoich gości.
1
0 / 0
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem z dodatkiem majonezu, który nada wyjątkowego smaku i konsystencji. Wypróbuj tego szybkiego przepisu i zaskocz swoich gości.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka zioła prowansalskie
1 szkl. ser żółty
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. papryka czerwona
4 szt. szynka
1 szt. jajo
2 łyżka majonez
Przygotowanie
Ciasto kroimy na kwadraty.
Szynkę, paprykę w kosteczkę, dajemy do tego starty ser, trochę sera typu parmezan, przyprawy, 2 łyżki sosu tatarskiego lub majonezu, mieszamy.
Nadzienie kładziemy na kwadraty i zawijamy w pierożki.
Smarujemy jajkiem i do piekarnika na 180 st. do ładnego zrumienienia.