1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
1 Szklanka
ser żółty
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
papryka czerwona
4 Sztuki
szynka
1 Sztuka
Jajo
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto kroimy na kwadraty.
  2. Szynkę, paprykę w kosteczkę, dajemy do tego starty ser, trochę sera typu parmezan, przyprawy, 2 łyżki sosu tatarskiego lub majonezu, mieszamy.
  3. Nadzienie kładziemy na kwadraty i zawijamy w pierożki.
  4. Smarujemy jajkiem i do piekarnika na 180 st. do ładnego zrumienienia.

Opis

Pierozki z ciasta francuskiego z nadzieniem troche innym

Podobne przepisy

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Francuskie kieszonki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Francuskie kieszonki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!