Pierożki z nadzieniem paprykowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierożki z nadzieniem paprykowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976787234.jpeg&w=3840&q=75)
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem z dodatkiem majonezu, który nada wyjątkowego smaku i konsystencji. Wypróbuj tego szybkiego przepisu i zaskocz swoich gości.
1
0 / 0
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem z dodatkiem majonezu, który nada wyjątkowego smaku i konsystencji. Wypróbuj tego szybkiego przepisu i zaskocz swoich gości.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. zioła prowansalskie
1 szkl. ser żółty
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. papryka czerwona
4 szt. szynka
1 szt. jajo
2 łyżka majonez
Przygotowanie
Ciasto kroimy na kwadraty.
Szynkę, paprykę w kosteczkę, dajemy do tego starty ser, trochę sera typu parmezan, przyprawy, 2 łyżki sosu tatarskiego lub majonezu, mieszamy.
Nadzienie kładziemy na kwadraty i zawijamy w pierożki.
Smarujemy jajkiem i do piekarnika na 180 st. do ładnego zrumienienia.