Pierożki pieczone
m7
0
0 / 0
Każdy zna pierogi ale czy znacie je w postaci pieczonej ?
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna
1 kg kapusta kiszona
0.50 kg ser żółty
12 łyżeczka woda
4 łyżeczka proszek do pieczenia
80 g koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. kiełbaski
20 dek. smalec
20 dek. masło
20 dek. boczek
Przygotowanie
Produkty na ciasto połączyć, wyjdzie bardzo elastyczne i miękkie.
produkty na farsz : kapustę, przecier boczek i kiełbasę w kostkę podsmażyć razem.
Na patelni obok podsmażyć 1 kg mięsa mielonego
z 1 całą główką czosnku.
Podsmażone produkty zmielić przez maszynkę do mielenia, dodatkowo zmielić 0,5 kg
żółtego sera.
Wykrajać duże kółka, napełniać farszem i piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przed upieczeniem posmarować pierogi białkiem.
Piec do uzyskają koloru złocistego.