Pierożki pieczone

m7
Pierożki pieczone

Średnia 0 / 0

Oceń!

Każdy zna pierogi ale czy znacie je w postaci pieczonej ?

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna

1 kg kapusta kiszona

0.50 kg ser żółty

12 łyżecz. woda

4 łyżecz. proszek do pieczenia

80 g koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. kiełbaski

20 dag. smalec

20 dag. masło

20 dag. boczek

Przygotowanie


Produkty na ciasto połączyć, wyjdzie bardzo elastyczne i miękkie.

produkty na farsz : kapustę, przecier boczek i kiełbasę w kostkę podsmażyć razem.

Na patelni obok podsmażyć 1 kg mięsa mielonego

z 1 całą główką czosnku.

Podsmażone produkty zmielić przez maszynkę do mielenia, dodatkowo zmielić 0,5 kg

żółtego sera.

Wykrajać duże kółka, napełniać farszem i piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Przed upieczeniem posmarować pierogi białkiem.

Piec do uzyskają koloru złocistego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

850

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły