Pierożki pieczone

m7
Pierożki pieczone

0

0 / 0

Każdy zna pierogi ale czy znacie je w postaci pieczonej ?

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna

1 kg kapusta kiszona

0.50 kg ser żółty

12 łyżecz. woda

4 łyżecz. proszek do pieczenia

80 g koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. kiełbaski

20 dag. smalec

20 dag. masło

20 dag. boczek

Przygotowanie


1

Produkty na ciasto połączyć, wyjdzie bardzo elastyczne i miękkie.

2

produkty na farsz : kapustę, przecier boczek i kiełbasę w kostkę podsmażyć razem.

3

Na patelni obok podsmażyć 1 kg mięsa mielonego

4

z 1 całą główką czosnku.

5

Podsmażone produkty zmielić przez maszynkę do mielenia, dodatkowo zmielić 0,5 kg

6

żółtego sera.

7

Wykrajać duże kółka, napełniać farszem i piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

8

Przed upieczeniem posmarować pierogi białkiem.

9

Piec do uzyskają koloru złocistego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

850

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły