Pierożki pieczone
m7
Każdy zna pierogi ale czy znacie je w postaci pieczonej ?
Wartości odżywcze na porcję
Energia
850
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Każdy zna pierogi ale czy znacie je w postaci pieczonej ?
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna
1 kg kapusta kiszona
0.50 kg ser żółty
12 łyżecz. woda
4 łyżecz. proszek do pieczenia
80 g koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. kiełbaski
20 dag. smalec
20 dag. masło
20 dag. boczek
Przygotowanie
Produkty na ciasto połączyć, wyjdzie bardzo elastyczne i miękkie.
produkty na farsz : kapustę, przecier boczek i kiełbasę w kostkę podsmażyć razem.
Na patelni obok podsmażyć 1 kg mięsa mielonego
z 1 całą główką czosnku.
Podsmażone produkty zmielić przez maszynkę do mielenia, dodatkowo zmielić 0,5 kg
żółtego sera.
Wykrajać duże kółka, napełniać farszem i piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przed upieczeniem posmarować pierogi białkiem.
Piec do uzyskają koloru złocistego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
850
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.