Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ciekawe połączenie smaków w pierogu. Farsz z płucek wieprzowych idealnie pasuje do potrawy jaką są pierogi. Dodanie do farszu sosu słodko-kwaśnego Łowicz dodało mu charakteru i bardzo dobrze się z nimi komponuje, dzięki czemu powstało naprawdę smaczne danie. Dodatkowo pierożki polecam zrobić na parze. Można je zrobić i skleić również tradycyjnie.
0.5 | Kilograma | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
Jajko kurze całe
|
|
2 | Łyżki |
masło
|
|
375 | Mililitrów |
Wrząca woda
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól, pieprz
|
|
500 | Gramów |
Płuca wieprzowe
|
|
1 | Sztuka | ||
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
2 | Łyżki |
olej
|
|
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |