Pierożki krucho-drożdżowe
m7
Smaczne, pachnące pierożki, które zrobicie w kilka chwil. Do ich wykonania wystarczy kilka podstawowych składników.
1
0 / 0
Smaczne, pachnące pierożki, które zrobicie w kilka chwil. Do ich wykonania wystarczy kilka podstawowych składników.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
1 szt. cukier waniliowy
3 łyżka woda
35 dek. mąka pszenna tortowa
25 dek. margaryna mleczna
5 dek. drożdże
25 dek. marmolada
Przygotowanie
1
Drożdże rozkruszyć na sucho z mąką.
2
Dodać margarynę i posiekać.
3
Następnie dodać wodę i cukier waniliowy, zagnieść ciasto.
4
Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać szklanką kółka.
5
Nałożyć marmoladę i zlepiać pierożki.
6
Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
7
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.