Pierożki krucho-drożdżowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierożki krucho-drożdżowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1997-1702057605856.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne, pachnące pierożki, które zrobicie w kilka chwil. Do ich wykonania wystarczy kilka podstawowych składników.
1
0 / 0
Smaczne, pachnące pierożki, które zrobicie w kilka chwil. Do ich wykonania wystarczy kilka podstawowych składników.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
1 szt. cukier waniliowy
3 łyżka woda
35 dag. mąka pszenna tortowa
25 dag. margaryna mleczna
5 dag. drożdże
25 dag. marmolada
Przygotowanie
1
Drożdże rozkruszyć na sucho z mąką.
2
Dodać margarynę i posiekać.
3
Następnie dodać wodę i cukier waniliowy, zagnieść ciasto.
4
Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać szklanką kółka.
5
Nałożyć marmoladę i zlepiać pierożki.
6
Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
7
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.