Pierożki krucho-drożdżowe

m7

Smaczne, pachnące pierożki, które zrobicie w kilka chwil. Do ich wykonania wystarczy kilka podstawowych składników.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
138
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczne, pachnące pierożki, które zrobicie w kilka chwil. Do ich wykonania wystarczy kilka podstawowych składników.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
1 szt. cukier waniliowy
3 łyżka woda
35 dag. mąka pszenna tortowa
25 dag. margaryna mleczna
5 dag. drożdże
25 dag. marmolada
Przygotowanie
Drożdże rozkruszyć na sucho z mąką.
Dodać margarynę i posiekać.
Następnie dodać wodę i cukier waniliowy, zagnieść ciasto.
Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać szklanką kółka.
Nałożyć marmoladę i zlepiać pierożki.
Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
138
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.