Pierożki krucho-drożdżowe

m7
Pierożki krucho-drożdżowe

1

0 / 0

Smaczne, pachnące pierożki, które zrobicie w kilka chwil. Do ich wykonania wystarczy kilka podstawowych składników.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 szt. cukier waniliowy

3 łyżka woda

35 dag. mąka pszenna tortowa

25 dag. margaryna mleczna

5 dag. drożdże

25 dag. marmolada

Przygotowanie


1

Drożdże rozkruszyć na sucho z mąką.

2

Dodać margarynę i posiekać.

3

Następnie dodać wodę i cukier waniliowy, zagnieść ciasto.

4

Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać szklanką kółka.

5

Nałożyć marmoladę i zlepiać pierożki.

6

Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

7

Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

138

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły