Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pierożki dim sum z krewetkami to popularne danie kuchni chińskiej, które składa się z delikatnego ciasta i wyrazistego farszu z krewetek. To świetna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie orientalne smaki. Pierożki dim sum z krewetkami będą idealne na obiad, kolację lub jako przekąska na przyjęciu. Jeśli chcesz poczuć się jak w Chinach i cieszyć się aromatycznym jedzeniem, koniecznie spróbuj tego dania!
Składniki na ciasto |
|||
250 | Gramów |
mąka pszenna
|
|
120 | Mililitrów |
Wrząca woda
|
|
1 | Łyżka |
Olej roślinny
|
|
Składniki na farsz |
|||
300 | Gramów |
Krewetki
|
|
0.5 | Szklanki |
Kiełki bambusowe
|
|
2 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
1 | Łyżka |
sos sojowy
|
|
1 | Łyżeczka |
Pasta z krewetek do sosu
|
|
1 | Łyżeczka |
cukier
|
|
1 | Łyżka |
Olej sezamowy
|
|
0.25 | Szklanki |
posiekana kolendra
|
|
1 | Sztuka |
Pieprz, sól do smaku
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |