Pierogi ze świeżych grzybów
m7
Pierogi można podawać po ugotowaniu lub ostudzone podsmażać z cebulką na patelni. Zamrożone grzyby można wykorzystać do klejenia pierogów wigilijnych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
143
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pierogi można podawać po ugotowaniu lub ostudzone podsmażać z cebulką na patelni. Zamrożone grzyby można wykorzystać do klejenia pierogów wigilijnych.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg grzyby
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
2 szt. cebula
2 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Zagnieść ciasto tak, jak na pierogi.
Grzyby gotować 20 minut.
Wyjąć na sitko, odcedzić i ostudzić.
Zmielić grzyby dodając cebulę.
Obsmażyć na oleju, dodając przyprawy (sól, pieprz, wegeta)
Po wystygnięciu sklejać pierogi.
Ugotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
143
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.