Pierogi ze świeżych grzybów
m7
Pierogi można podawać po ugotowaniu lub ostudzone podsmażać z cebulką na patelni. Zamrożone grzyby można wykorzystać do klejenia pierogów wigilijnych.
0
0 / 0
Pierogi można podawać po ugotowaniu lub ostudzone podsmażać z cebulką na patelni. Zamrożone grzyby można wykorzystać do klejenia pierogów wigilijnych.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg grzyby
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. przyprawa typu vegeta
2 szt. cebula
2 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Zagnieść ciasto tak, jak na pierogi.
2
Grzyby gotować 20 minut.
3
Wyjąć na sitko, odcedzić i ostudzić.
4
Zmielić grzyby dodając cebulę.
5
Obsmażyć na oleju, dodając przyprawy (sól, pieprz, wegeta)
6
Po wystygnięciu sklejać pierogi.
7
Ugotować.