0

Składniki

1 Kilogram
Grzyby
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagnieść ciasto tak, jak na pierogi.
  2. Grzyby gotować 20 minut.
  3. Wyjąć na sitko, odcedzić i ostudzić.
  4. Zmielić grzyby dodając cebulę.
  5. Obsmażyć na oleju, dodając przyprawy (sól, pieprz, wegeta)
  6. Po wystygnięciu sklejać pierogi.
  7. Ugotować.

Opis

Pierogi można podawać po ugotowaniu lub ostudzone podsmażać z cebulką na patelni. Zamrożone grzyby można wykorzystać do klejenia pierogów wigilijnych.

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Wstążki z sosem grzybowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wstążki z sosem grzybowym

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!