Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Grzyby
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zagnieść ciasto tak, jak na pierogi.
  2. Grzyby gotować 20 minut.
  3. Wyjąć na sitko, odcedzić i ostudzić.
  4. Zmielić grzyby dodając cebulę.
  5. Obsmażyć na oleju, dodając przyprawy (sól, pieprz, wegeta)
  6. Po wystygnięciu sklejać pierogi.
  7. Ugotować.

Opis

Pierogi można podawać po ugotowaniu lub ostudzone podsmażać z cebulką na patelni. Zamrożone grzyby można wykorzystać do klejenia pierogów wigilijnych.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!