0

Składniki

1 Kilogram
Grzyby
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagnieść ciasto tak, jak na pierogi.
  2. Grzyby gotować 20 minut.
  3. Wyjąć na sitko, odcedzić i ostudzić.
  4. Zmielić grzyby dodając cebulę.
  5. Obsmażyć na oleju, dodając przyprawy (sól, pieprz, wegeta)
  6. Po wystygnięciu sklejać pierogi.
  7. Ugotować.

Opis

Pierogi można podawać po ugotowaniu lub ostudzone podsmażać z cebulką na patelni. Zamrożone grzyby można wykorzystać do klejenia pierogów wigilijnych.

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Wstążki z sosem grzybowym

Łatwy Do 1 godz
Wstążki z sosem grzybowym

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!