Pierogi ze świeżych grzybów

m7
Pierogi ze świeżych grzybów

0

0 / 0

Pierogi można podawać po ugotowaniu lub ostudzone podsmażać z cebulką na patelni. Zamrożone grzyby można wykorzystać do klejenia pierogów wigilijnych.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg grzyby

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

2 szt. cebula

2 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Zagnieść ciasto tak, jak na pierogi.

2

Grzyby gotować 20 minut.

3

Wyjąć na sitko, odcedzić i ostudzić.

4

Zmielić grzyby dodając cebulę.

5

Obsmażyć na oleju, dodając przyprawy (sól, pieprz, wegeta)

6

Po wystygnięciu sklejać pierogi.

7

Ugotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły