Pierogi ze śliwkami

m7
Pierogi ze śliwkami

0

0 / 0

warto zrobić,polecam

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg śliwki

1 szczyp. sól

3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. woda

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

szklankę mąki zaparzamy szklanką gorącej wody.Lekko przestudzamy po czym dosypujemy pozostałą mąkę i sól.Dolewamy tyle ciepłej wody aby powstało jędrne niezbyt sztywne ciasto.

2

Ciasto wałkujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka.Na każdy krążek nakładamy ćwiartkę śliwki i wsypujemy odrobinę cukru waniliowego.Zlepiamy brzegi.

3

Gotujemy we wrzącej wodzie około 3-5 minut od wypłynięcia.Podajemy polane sokiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

704

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

145

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły