Pierogi z ziołami

m7
Pierogi z ziołami

0

0 / 0

pyszne pierogi na obiad

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka masło

2 łyżka śmietana 18%

50 dag. ser biały

Przygotowanie


1

Mąkę zagnieść z jajkiem dodając wodę tak aby powstało gładkie ciasto.

2

Na maśle zrumienić cebulkę. Dodać ją do przepuszczonego przez praskę sera.

3

Następnie dodać śmietanę, żółtko i dowolne zioła. (ja dodaję często łyżeczkę lub dwie ziół prowansalskich)

4

Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.

5

ciasto na pierogi rozwałkować i wycinać szklanką kółka. na każdym kawałku ciasta kłaść łyżeczką farsz a następnie sklejać dokładnie boki tak aby się nie rozleciały podczas gotowania.

6

gotować w lekko osolonej wodzie ok. 2-3 minut od momentu wypłynięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

699

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły