Pierogi z ziołami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z ziołami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976504267.jpeg&w=3840&q=75)
pyszne pierogi na obiad
0
0 / 0
pyszne pierogi na obiad
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 łyżka masło
2 łyżka śmietana 18%
50 dag. ser biały
Przygotowanie
Mąkę zagnieść z jajkiem dodając wodę tak aby powstało gładkie ciasto.
Na maśle zrumienić cebulkę. Dodać ją do przepuszczonego przez praskę sera.
Następnie dodać śmietanę, żółtko i dowolne zioła. (ja dodaję często łyżeczkę lub dwie ziół prowansalskich)
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
ciasto na pierogi rozwałkować i wycinać szklanką kółka. na każdym kawałku ciasta kłaść łyżeczką farsz a następnie sklejać dokładnie boki tak aby się nie rozleciały podczas gotowania.
gotować w lekko osolonej wodzie ok. 2-3 minut od momentu wypłynięcia.