Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
350 Gramów
mąka pszenna tortowa
500 Gramów
Ser twarogowy
500 Gramów
ziemniaki
2 Sztuki
cebula
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek wlać do niego niewielką ilość gorącej wody wymieszać.
  2. Szybko zagnieść ciasto , dodając stopniowo taką ilość wody , aby otrzymać ciasto nie klejące się do rąk i nie za twarde.
  3. Ciasto podzielić na 2 części.
  4. Jedną część przykryć czystą ściereczką.
  5. Pierwszą część ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy.
  6. Wycisnąć krążki za pomocą szklanki.
  7. Na każdy krążek nałożyć łyżkę nadzienia składać na pół, starannie skleić.
  8. Zagotować wodę z solą.
  9. Na wrzącą wodę delikatnie wkładać pierog.
  10. Przykryć poczekać aż woda ponownie się zagotuje.
  11. Zmniejszyć ogień, delikatnie zamieszać.
  12. Gdy pierogi wypłyną gotować odkryte jeszcze przez 2-3 minuty.
  13. Nadzienie:
  14. Ziemniaki obrać ugotować przemielić przez maszynkę, dodać twaróg i drobno posiekaną i podsmażoną cebulę.
  15. Doprawić solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać

Opis

Smacznego

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!