0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
350 Gramów
mąka pszenna tortowa
500 Gramów
Ser twarogowy
500 Gramów
ziemniaki
2 Sztuki
cebula
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek wlać do niego niewielką ilość gorącej wody wymieszać.
  2. Szybko zagnieść ciasto , dodając stopniowo taką ilość wody , aby otrzymać ciasto nie klejące się do rąk i nie za twarde.
  3. Ciasto podzielić na 2 części.
  4. Jedną część przykryć czystą ściereczką.
  5. Pierwszą część ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy.
  6. Wycisnąć krążki za pomocą szklanki.
  7. Na każdy krążek nałożyć łyżkę nadzienia składać na pół, starannie skleić.
  8. Zagotować wodę z solą.
  9. Na wrzącą wodę delikatnie wkładać pierog.
  10. Przykryć poczekać aż woda ponownie się zagotuje.
  11. Zmniejszyć ogień, delikatnie zamieszać.
  12. Gdy pierogi wypłyną gotować odkryte jeszcze przez 2-3 minuty.
  13. Nadzienie:
  14. Ziemniaki obrać ugotować przemielić przez maszynkę, dodać twaróg i drobno posiekaną i podsmażoną cebulę.
  15. Doprawić solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!