Pierogi z ziemniakami i białym serem

Just Plants
Pierogi z ziemniakami i białym serem

0

0 / 0

Pierogi z ziemniakami i białym serem to idealny wybór na święta Bożego Narodzenia lub rodzinny obiad. Doskonale komponują się ze śmietaną, smażoną cebulką lub świeżymi ziołami. To świetna propozycja dla wszystkich miłośników polskiej kuchni i bezmięsnych potraw. Życzymy smacznego!

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

2 szkl. mąka

1 szkl. tymbark just plants owies

4 łyżka olej

2 łyżka sól

1 szczyp. pieprz

0.50 kg ziemniaki

250 g ser biały

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie i ubijamy tłuczkiem. Kiedy ostygną, łączymy z twarogiem i podsmażoną, pokrojoną w kostkę cebulką. Masę najlepiej wyrobić ręką. Przyprawiamy solą i pieprzem.

2

1 szklankę Tymbark Just Plants Owies podgrzewamy w rondelku do momentu wrzenia. Mąkę przesiewamy na stolnicy, dodajemy sól (1 łyżeczkę) i 2 łyżeczki oleju i gorący Tymbark Just Plants Owies. Mieszamy drewnianą łyżką, po czym energicznie zagniatamy, tak aby ciasto było jędrne.

3

Rozwałkowujemy ciasto i wycinamy kółka szklanką.

4

Na każde kółko wykładamy łyżeczkę masę, zwilżamy brzegi wodą i zlepiamy pierogi.

5

Gotujemy we wrzącej wodzie z odrobiną oleju przez 2-3 minuty po tym, jak pierogi wypłyną na wierzch.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły