Pierogi z truskawkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z truskawkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973087944.jpeg&w=3840&q=75)
Pierogi z truskawkami - warto je zrobić w sezonie.
1
0 / 0
Pierogi z truskawkami - warto je zrobić w sezonie.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna tortowa
1 szczyp. sól
2 szkl. woda
1 szt. jajko
2 łyżka olej
0.50 kg truskawki
Przygotowanie
1
Z mąki, oleju jajka, soli i wody (jej ilość można zwiększyć lub zmniejszyć tak, żeby ciasto się ugniotło), gnieciemy ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła.
2
Na każdym kładziemy truskawkę i zwijamy w pierogi. Wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy aż wypłyną.