Pierogi z truskawkami
m7
Pierogi z truskawkami - warto je zrobić w sezonie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
793
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
151
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pierogi z truskawkami - warto je zrobić w sezonie.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna tortowa
1 szczyp. sól
2 szkl. woda
1 szt. jajko
2 łyżka olej
0.50 kg truskawki
Przygotowanie
Z mąki, oleju jajka, soli i wody (jej ilość można zwiększyć lub zmniejszyć tak, żeby ciasto się ugniotło), gnieciemy ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła.
Na każdym kładziemy truskawkę i zwijamy w pierogi. Wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy aż wypłyną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
793
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
151
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.