Pierogi z truskawkami

m7
Pierogi z truskawkami

1

0 / 0

Pierogi z truskawkami - warto je zrobić w sezonie.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

1 szczyp. sól

2 szkl. woda

1 szt. jajko

2 łyżka olej

0.50 kg truskawki

Przygotowanie


1

Z mąki, oleju jajka, soli i wody (jej ilość można zwiększyć lub zmniejszyć tak, żeby ciasto się ugniotło), gnieciemy ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła.

2

Na każdym kładziemy truskawkę i zwijamy w pierogi. Wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy aż wypłyną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

793

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

151

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły