0

Składniki

1500 Mililitrów
woda
0 Mililitrów
śmietana 36%
1 Szczypta
sól
100 Gramów
truskawki
2 Szklanki
mąka
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę rozsypać na stolnicy, albo do miski. Do środka wlać jajko, stopniowo mieszając dodając wody, tyle ile zabierze ciasto, żeby nie było zbyt rzadkie.
  2. Wyrabiać ciasto przez jakieś 10 minut. Potem rozwałkować, wycinać krążki(szklanką, kubeczkiem) i do każdego wkładać małą truskawkę, albo połówkę dużej.
  3. Wrzucać na osoloną i gotującą się wodę i gotować przez kilka minut do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze słodką śmietaną i cukrem.

Opis

Smaczne, letnie pierożki.

Podobne przepisy

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pizza

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!