0

Składniki

1500 Mililitrów
woda
0 Mililitrów
śmietana 36%
1 Szczypta
sól
100 Gramów
truskawki
2 Szklanki
mąka
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę rozsypać na stolnicy, albo do miski. Do środka wlać jajko, stopniowo mieszając dodając wody, tyle ile zabierze ciasto, żeby nie było zbyt rzadkie.
  2. Wyrabiać ciasto przez jakieś 10 minut. Potem rozwałkować, wycinać krążki(szklanką, kubeczkiem) i do każdego wkładać małą truskawkę, albo połówkę dużej.
  3. Wrzucać na osoloną i gotującą się wodę i gotować przez kilka minut do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze słodką śmietaną i cukrem.

Opis

Smaczne, letnie pierożki.

Podobne przepisy

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Łatwy Do 1 godz
Pizza

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!