Pierogi z truskawkami

m7
Pierogi z truskawkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Nikt się im nie oprze.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

0.25 szkl. woda

0.25 l śmietana

1 szt. jaja kurze całe

60 dag. truskawki

40 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

6 dag. cukier

Przygotowanie


Truskawki umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem.

Z podanych składników zagnieść wolne ciasto. Każdą część ciasta wałkować niezbyt grubo, wykrawać specjalną foremką pierogi, nakładać na środek truskawki, krążki składać na pół, dokładnie zlepiać brzegi pierogów.

Pierogi wkładać partiami do wrzącej i osolonej wody, zamieszać, nakryć, gotować 3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową, podawać polane śmietaną i posypane cukrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

587

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

96

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły