Pierogi z truskawkami

m7
Pierogi z truskawkami

0

0 / 0

Nikt się im nie oprze.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

0.25 szkl. woda

0.25 l śmietana

1 szt. jaja kurze całe

60 dek. truskawki

40 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

6 dek. cukier

Przygotowanie


1

Truskawki umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem.

2

Z podanych składników zagnieść wolne ciasto. Każdą część ciasta wałkować niezbyt grubo, wykrawać specjalną foremką pierogi, nakładać na środek truskawki, krążki składać na pół, dokładnie zlepiać brzegi pierogów.

3

Pierogi wkładać partiami do wrzącej i osolonej wody, zamieszać, nakryć, gotować 3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową, podawać polane śmietaną i posypane cukrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły