0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Szklanki
woda
0.25 Litra
śmietana
1 Sztuka
jaja kurze całe
60 Dekagramów
truskawki
40 Dekagramów
mąka
6 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Truskawki umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem.
  2. Z podanych składników zagnieść wolne ciasto. Każdą część ciasta wałkować niezbyt grubo, wykrawać specjalną foremką pierogi, nakładać na środek truskawki, krążki składać na pół, dokładnie zlepiać brzegi pierogów.
  3. Pierogi wkładać partiami do wrzącej i osolonej wody, zamieszać, nakryć, gotować 3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową, podawać polane śmietaną i posypane cukrem.

Opis

Nikt się im nie oprze.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!