0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Szklanki
woda
0.25 Litra
śmietana
1 Sztuka
jaja kurze całe
60 Dekagramów
truskawki
40 Dekagramów
mąka
6 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem.
  2. Z podanych składników zagnieść wolne ciasto. Każdą część ciasta wałkować niezbyt grubo, wykrawać specjalną foremką pierogi, nakładać na środek truskawki, krążki składać na pół, dokładnie zlepiać brzegi pierogów.
  3. Pierogi wkładać partiami do wrzącej i osolonej wody, zamieszać, nakryć, gotować 3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową, podawać polane śmietaną i posypane cukrem.

Opis

Nikt się im nie oprze.

Podobne przepisy

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Łatwy Do 1 godz
Pizza

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!