Pierogi z suszonymi śliwkami

m7
Pierogi z suszonymi śliwkami

0

0 / 0

Wymyślne i smaczne ,a po prostu inne.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżecz. sól

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka cukier

2 łyżka masło

30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

40 dag. śliwki suszone

10 dag. rodzynki

Przygotowanie


1

Śliwki z rodzynkami zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc.

2

Następnego dnia gotujemy w wodzie z namaczania i odcedzamy na druszlaku.

3

Posypujemy cukrem i rozcieramy na gładka masę. Z maki ,jajka i 2 szklanek wody wyrabiamy ciasto.Wałkujemy cienko na oprószonej maka stolnicy i wycinamy szklanka kółka.

4

Na każdym kładziemy porcje farszu i sklejamy dokładnie.

5

Gotujemy w osolonej wodzie i gotujemy do momentu wypłynięcia na jej powierzchnie .

6

Wyjmujemy i po chwili rumienimy na roztopionym maśle na patelni lub jak ktoś woli polewamy masełkiem roztopionym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

656

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

138

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły