Pierogi z soczewicą

m7
Pierogi z soczewicą

0

0 / 0

Pierogi z każdym farszem są pyszne, spróbujcie ze zdrową soczewicą

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 kg soczewica

1 szczyp. sól

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. woda

0.25 szkl. olej

2 szt. cebula

Przygotowanie


1

Ciasto zagniatamy z mąki, wody i soli.

2

Soczewicę gotujemy ok 20 min.

3

Cebulę kroimy w kostkę, następnie smażymy na sporej ilości oleju.

4

Soczewicę mielimy razem z cebulą i olejem.

5

Doprawiamy solą i pieprzem.

6

Kleimy pierożki i wrzucamy na osolony wrzątek do ponownego zagotowania się wody, odcedzamy.

7

Podajemy pierogi z podsmażoną cebulką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

673

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

107

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły