Pierogi z soczewicą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z soczewicą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973834811.jpeg&w=3840&q=75)
Pierogi z każdym farszem są pyszne, spróbujcie ze zdrową soczewicą
0
0 / 0
Pierogi z każdym farszem są pyszne, spróbujcie ze zdrową soczewicą
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 kg soczewica
1 szczyp. sól
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. woda
0.25 szkl. olej
2 szt. cebula
Przygotowanie
1
Ciasto zagniatamy z mąki, wody i soli.
2
Soczewicę gotujemy ok 20 min.
3
Cebulę kroimy w kostkę, następnie smażymy na sporej ilości oleju.
4
Soczewicę mielimy razem z cebulą i olejem.
5
Doprawiamy solą i pieprzem.
6
Kleimy pierożki i wrzucamy na osolony wrzątek do ponownego zagotowania się wody, odcedzamy.
7
Podajemy pierogi z podsmażoną cebulką.