Pierogi z soczewicą
m7
Pierogi z każdym farszem są pyszne, spróbujcie ze zdrową soczewicą
Wartości odżywcze na porcję
Energia
673
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pierogi z każdym farszem są pyszne, spróbujcie ze zdrową soczewicą
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 kg soczewica
1 szczyp. sól
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. woda
0.25 szkl. olej
2 szt. cebula
Przygotowanie
Ciasto zagniatamy z mąki, wody i soli.
Soczewicę gotujemy ok 20 min.
Cebulę kroimy w kostkę, następnie smażymy na sporej ilości oleju.
Soczewicę mielimy razem z cebulą i olejem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Kleimy pierożki i wrzucamy na osolony wrzątek do ponownego zagotowania się wody, odcedzamy.
Podajemy pierogi z podsmażoną cebulką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
673
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.