Pierogi z serem "palce lizać"

zubd
Pierogi z serem "palce lizać"

0

0 / 0

Pyszna propozycja pierogów na słodko z serem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


50 porcji

Składniki

0.50 kg mąka lubella puszysta

2 szt. żółtko jaja kurzego

0.50 szkl. ciepła woda

0.50 kg ser biały

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Z mąki 2 żółtek i ciepłej wody zagnieść ciasto na pierogi.

2

Przygotować nadzienie: ser rozgnieść z jajkiem, cukrem waniliowym i cukrem zwykłym, aż powstanie jednolita masa.

3

Ciasto na pierogi rozwałkować, wycinać krążki, nakładać nadzienie serowe i zlepiać pierożki.

4

Pierogi gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, przez ok. 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię.

5

Pierogi podawać z roztopionym masłem, udekorować listkami bazylii.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły