Pierogi z serem "palce lizać"
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
zubd
![Pierogi z serem "palce lizać"](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993901.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna propozycja pierogów na słodko z serem.
0
0 / 0
Pyszna propozycja pierogów na słodko z serem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
50 porcji
Składniki
0.50 kg mąka lubella puszysta
2 szt. żółtko jaja kurzego
0.50 szkl. ciepła woda
0.50 kg ser biały
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Z mąki 2 żółtek i ciepłej wody zagnieść ciasto na pierogi.
2
Przygotować nadzienie: ser rozgnieść z jajkiem, cukrem waniliowym i cukrem zwykłym, aż powstanie jednolita masa.
3
Ciasto na pierogi rozwałkować, wycinać krążki, nakładać nadzienie serowe i zlepiać pierożki.
4
Pierogi gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, przez ok. 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię.
5
Pierogi podawać z roztopionym masłem, udekorować listkami bazylii.