0

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka Lubella Puszysta
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
0.5 Szklanki
ciepła woda
0.5 Kilograma
ser biały
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
0.5 Szklanki
cukier
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mąki 2 żółtek i ciepłej wody zagnieść ciasto na pierogi.
  2. Przygotować nadzienie: ser rozgnieść z jajkiem, cukrem waniliowym i cukrem zwykłym, aż powstanie jednolita masa.
  3. Ciasto na pierogi rozwałkować, wycinać krążki, nakładać nadzienie serowe i zlepiać pierożki.
  4. Pierogi gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, przez ok. 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię.
  5. Pierogi podawać z roztopionym masłem, udekorować listkami bazylii.

Opis

Pyszna propozycja pierogów na słodko z serem.

Podobne przepisy

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Makaron z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z truskawkami

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!