Pierogi z serem i szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z serem i szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217596.jpeg&w=3840&q=75)
zielone pierożki
0
2.3 / 7
zielone pierożki
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szt. czosnek
40 dag. ser biały
30 dag. szpinak mrożony
50 dag. szpinak
Przygotowanie
1
Szpinak świeży blanszujemy 3 minuty, wylewamy na sitko. Mrożony szpinak wkładamy na patelnię, dodajemy szpinak z sitka i razem smażymy do całkowitego odparowania wody, pod koniec doprawiamy czosnkiem. Szpinak mieszamy z białym serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2
Przygotowujemy cisto na pierogi wg mojego przepisu: http://www.mojegotowanie.pl/pierogi/pierogi_ciasto_podstawowe
3
Robimy pierożki, wkładamy na osolony wrzątek, obgotowujemy około 3-4 minut od wypłynięcia.
4
Świetnie smakują podsmażane na maśle.