Pierogi z serem i szpinakiem

m7
Pierogi z serem i szpinakiem

0

2.3 / 7

zielone pierożki

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szt. czosnek

40 dag. ser biały

30 dag. szpinak mrożony

50 dag. szpinak

Przygotowanie


1

Szpinak świeży blanszujemy 3 minuty, wylewamy na sitko. Mrożony szpinak wkładamy na patelnię, dodajemy szpinak z sitka i razem smażymy do całkowitego odparowania wody, pod koniec doprawiamy czosnkiem. Szpinak mieszamy z białym serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2

Przygotowujemy cisto na pierogi wg mojego przepisu: http://www.mojegotowanie.pl/pierogi/pierogi_ciasto_podstawowe

3

Robimy pierożki, wkładamy na osolony wrzątek, obgotowujemy około 3-4 minut od wypłynięcia.

4

Świetnie smakują podsmażane na maśle.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

36

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły