Pierogi z serem i szpinakiem
m7
zielone pierożki
0
2.3 / 7
zielone pierożki
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szt. czosnek
40 dek. ser biały
30 dek. szpinak mrożony
50 dek. szpinak
Przygotowanie
1
Szpinak świeży blanszujemy 3 minuty, wylewamy na sitko. Mrożony szpinak wkładamy na patelnię, dodajemy szpinak z sitka i razem smażymy do całkowitego odparowania wody, pod koniec doprawiamy czosnkiem. Szpinak mieszamy z białym serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2
Przygotowujemy cisto na pierogi wg mojego przepisu: http://www.mojegotowanie.pl/pierogi/pierogi_ciasto_podstawowe
3
Robimy pierożki, wkładamy na osolony wrzątek, obgotowujemy około 3-4 minut od wypłynięcia.
4
Świetnie smakują podsmażane na maśle.