Pierogi z serem i szpinakiem
m7
zielone pierożki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
36
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.3 / 7
zielone pierożki
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szt. czosnek
40 dag. ser biały
30 dag. szpinak mrożony
50 dag. szpinak
Przygotowanie
Szpinak świeży blanszujemy 3 minuty, wylewamy na sitko. Mrożony szpinak wkładamy na patelnię, dodajemy szpinak z sitka i razem smażymy do całkowitego odparowania wody, pod koniec doprawiamy czosnkiem. Szpinak mieszamy z białym serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowujemy cisto na pierogi wg mojego przepisu: http://www.mojegotowanie.pl/pierogi/pierogi_ciasto_podstawowe
Robimy pierożki, wkładamy na osolony wrzątek, obgotowujemy około 3-4 minut od wypłynięcia.
Świetnie smakują podsmażane na maśle.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
36
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.