0

Składniki

1 Kostka
twaróg półtłusty
50 Gramów
rodzynki
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
woda
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto;
  2. Z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto(jeżeli będzie się kleić dodać mąki).
  3. Rozwałkować ciasto i foremką do pierogów wycinać koła, napełnić serem i zlepić
  4. Do gotującej się wody wrzucić pierogi i gotować 8 min od wypłynięcia.
  5. Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem.
  6. Nadzienie serowe;
  7. Twaróg rozdrobnić widelcem dodać cukry,żółtko i wymieszać na końcu dodać rodzynki.

Opis

pierogi mojej mamy

Podobne przepisy

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Pączki na parze(paruchy)

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki na parze(paruchy)

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!