Pierogi z serem i rodzynkami
m7
pierogi mojej mamy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2072
kcal
Białka
92
gram
Węglowodany
372
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pierogi mojej mamy
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kostka twaróg półtłusty
50 g rodzynki
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. woda
1 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka cukier
Przygotowanie
Ciasto;
Z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto(jeżeli będzie się kleić dodać mąki).
Rozwałkować ciasto i foremką do pierogów wycinać koła, napełnić serem i zlepić
Do gotującej się wody wrzucić pierogi i gotować 8 min od wypłynięcia.
Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem.
Nadzienie serowe;
Twaróg rozdrobnić widelcem dodać cukry,żółtko i wymieszać na końcu dodać rodzynki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2072
kcal
Białka
92
gram
Węglowodany
372
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.