Pierogi z serem i rodzynkami

m7
Pierogi z serem i rodzynkami

0

0 / 0

pierogi mojej mamy

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 kostka twaróg półtłusty

50 g rodzynki

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. woda

1 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Ciasto;

2

Z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto(jeżeli będzie się kleić dodać mąki).

3

Rozwałkować ciasto i foremką do pierogów wycinać koła, napełnić serem i zlepić

4

Do gotującej się wody wrzucić pierogi i gotować 8 min od wypłynięcia.

5

Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem.

6

Nadzienie serowe;

7

Twaróg rozdrobnić widelcem dodać cukry,żółtko i wymieszać na końcu dodać rodzynki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2072

kcal

Białka

92

gram

Węglowodany

372

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły