0

Składniki

1 Kostka
twaróg półtłusty
50 Gramów
rodzynki
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
woda
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto;
  2. Z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto(jeżeli będzie się kleić dodać mąki).
  3. Rozwałkować ciasto i foremką do pierogów wycinać koła, napełnić serem i zlepić
  4. Do gotującej się wody wrzucić pierogi i gotować 8 min od wypłynięcia.
  5. Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem.
  6. Nadzienie serowe;
  7. Twaróg rozdrobnić widelcem dodać cukry,żółtko i wymieszać na końcu dodać rodzynki.

Opis

pierogi mojej mamy

Podobne przepisy

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Łatwy Do 40 min

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz

Pizza

Łatwy Do 1 godz

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!