0

Składniki

1 Kostka
twaróg półtłusty
50 Gramów
rodzynki
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
woda
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto;
  2. Z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto(jeżeli będzie się kleić dodać mąki).
  3. Rozwałkować ciasto i foremką do pierogów wycinać koła, napełnić serem i zlepić
  4. Do gotującej się wody wrzucić pierogi i gotować 8 min od wypłynięcia.
  5. Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem.
  6. Nadzienie serowe;
  7. Twaróg rozdrobnić widelcem dodać cukry,żółtko i wymieszać na końcu dodać rodzynki.

Opis

pierogi mojej mamy

Podobne przepisy

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!