Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
To danie kochają Polacy i cudzoziemcy. Pierogi to kulinarna wizytówka polski. Ta potrwa przybyła do nas dzięki duchownemu Jackowi Odrowążowi, który zachwycił się pierogami podczas pobytu w Kijowie w XII wieku. Nadzienia pierogów mają cały wachlarz smaków, ale jednym z najbardziej tradycyjnych są te z serem twarogowym. Koniecznie spróbuj pierogów w opcji “na słodko”!
ciasto: |
|||
500 | Gramów |
mąka pszenna
|
|
250 | Gramów |
ciepła woda
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
15 | Mililitrów |
olej
|
|
farsz: |
|||
250 | Gramów |
twaróg mielony
|
|
1 | Sztuka |
Żółtko
|
|
70 | Gramów |
cukier
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |