Pierogi z serem

decomorreno

Pierogi z serem w cieście kakaowym to genialny pomysł na obiad. Nieoczywiste ciasto kakaowe idealnie pasuje do słodkiego, twarogowego nadzienia. Warto urozmaicić tradycyjne pierogi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
64
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pierogi z serem w cieście kakaowym to genialny pomysł na obiad. Nieoczywiste ciasto kakaowe idealnie pasuje do słodkiego, twarogowego nadzienia. Warto urozmaicić tradycyjne pierogi.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
240 g mąka puszysta poznańska lubella
20 g kakao decomorreno
1 szczyp. sól
1 łyżka olej
160 gorąca woda
250 g twaróg tłusty
1 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Wymieszaj mąkę z kakao i solą. Do gorącej wody dodaj olej.
Za pomocą łyżki wstępnie połącz składniki, następnie zagnieć ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Rozwałkuj cienko ciasto i za pomocą szklanki lub foremki wytnij krążki.
W małej misce przygotuj nadzienie do pierogów. Wymieszaj wszystkie składniki.
Nałóż za pomocą małej łyżeczki nadzienie, sklej brzegi ciasta ze sobą.
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę.
Pierogi gotuj partiami po kilka sztuk (w zależności od wielkości garnka). Gdy wypłyną na wierzch, zmniejsz moc kuchenki na średnią i gotuj jeszcze przez około 2 minuty.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
64
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.