Example thumb
1

Składniki

20 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
240 Gramów
ingridient
mąka puszysta Poznańska lubella
1 Szczypta
sól
1 Łyżka
olej
160 Mililitrów
Gorąca woda

Nadzienie

250 Gramów
Twaróg tłusty
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wymieszaj mąkę z kakao i solą. Do gorącej wody dodaj olej. Za pomocą łyżki wstępnie połącz składniki, następnie zagnieć ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
  2. Rozwałkuj cienko ciasto i za pomocą szklanki lub foremki wytnij krążki.
  3. W małej misce przygotuj nadzienie do pierogów. Wymieszaj wszystkie składniki.
  4. Nałóż za pomocą małej łyżeczki nadzienie, sklej brzegi ciasta ze sobą.
  5. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Pierogi gotuj partiami po kilka sztuk (w zależności od wielkości garnka). Gdy wypłyną na wierzch, zmniejsz moc kuchenki na średnią i gotuj jeszcze przez około 2 minuty.
  6. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!