1

Składniki

20 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
240 Gramów
ingridient
mąka puszysta Poznańska lubella
1 Szczypta
sól
1 Łyżka
olej
160 Mililitrów
Gorąca woda

Nadzienie

250 Gramów
Twaróg tłusty
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszaj mąkę z kakao i solą. Do gorącej wody dodaj olej.
  2. Za pomocą łyżki wstępnie połącz składniki, następnie zagnieć ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
  3. Rozwałkuj cienko ciasto i za pomocą szklanki lub foremki wytnij krążki.
  4. W małej misce przygotuj nadzienie do pierogów. Wymieszaj wszystkie składniki.
  5. Nałóż za pomocą małej łyżeczki nadzienie, sklej brzegi ciasta ze sobą.
  6. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę.
  7. Pierogi gotuj partiami po kilka sztuk (w zależności od wielkości garnka). Gdy wypłyną na wierzch, zmniejsz moc kuchenki na średnią i gotuj jeszcze przez około 2 minuty.
  8. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!