Pierogi z serem

decomorreno
Pierogi z serem

1

0 / 0

Pierogi z serem w cieście kakaowym to genialny pomysł na obiad. Nieoczywiste ciasto kakaowe idealnie pasuje do słodkiego, twarogowego nadzienia. Warto urozmaicić tradycyjne pierogi.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

240 g mąka puszysta poznańska lubella

20 g kakao decomorreno

1 szcz. sól

1 łyżka olej

160 gorąca woda

250 g twaróg tłusty

1 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Wymieszaj mąkę z kakao i solą. Do gorącej wody dodaj olej.

2

Za pomocą łyżki wstępnie połącz składniki, następnie zagnieć ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.

3

Rozwałkuj cienko ciasto i za pomocą szklanki lub foremki wytnij krążki.

4

W małej misce przygotuj nadzienie do pierogów. Wymieszaj wszystkie składniki.

5

Nałóż za pomocą małej łyżeczki nadzienie, sklej brzegi ciasta ze sobą.

6

W dużym garnku zagotuj osoloną wodę.

7

Pierogi gotuj partiami po kilka sztuk (w zależności od wielkości garnka). Gdy wypłyną na wierzch, zmniejsz moc kuchenki na średnią i gotuj jeszcze przez około 2 minuty.

8

Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły