0

Składniki

400 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
śmietana 12%
1 Kilogram
mąka
1 Kilogram
twaróg półtłusty
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto.
  2. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki.
  3. Na kółka nakładamy masę serową i dokładnie zlepiamy brzegi.
  4. Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju.
  5. Wrzucamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 5 minut.
  6. Wykładamy pierogi łyżką cedzakową.
  7. Układamy pierogi na talerzu i polewamy śmietaną rozmieszaną z cukrem.

Opis

pierogi na słodko

Podobne przepisy

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pizza

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!