0

Składniki

400 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
śmietana 12%
1 Kilogram
mąka
1 Kilogram
twaróg półtłusty
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto.
  2. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki.
  3. Na kółka nakładamy masę serową i dokładnie zlepiamy brzegi.
  4. Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju.
  5. Wrzucamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 5 minut.
  6. Wykładamy pierogi łyżką cedzakową.
  7. Układamy pierogi na talerzu i polewamy śmietaną rozmieszaną z cukrem.

Opis

pierogi na słodko

Podobne przepisy

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pizza

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!