Pierogi z serem

m7
Pierogi z serem

0

0 / 0

pierogi na słodko

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

400 woda

200 śmietana 12%

1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 kg twaróg półtłusty

1 łyżecz. sól

100 g cukier

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto.

2

Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki.

3

Na kółka nakładamy masę serową i dokładnie zlepiamy brzegi.

4

Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju.

5

Wrzucamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 5 minut.

6

Wykładamy pierogi łyżką cedzakową.

7

Układamy pierogi na talerzu i polewamy śmietaną rozmieszaną z cukrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

183

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły