0

Składniki

400 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
śmietana 12%
1 Kilogram
mąka
1 Kilogram
twaróg półtłusty
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto.
  2. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki.
  3. Na kółka nakładamy masę serową i dokładnie zlepiamy brzegi.
  4. Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju.
  5. Wrzucamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 5 minut.
  6. Wykładamy pierogi łyżką cedzakową.
  7. Układamy pierogi na talerzu i polewamy śmietaną rozmieszaną z cukrem.

Opis

pierogi na słodko

Podobne przepisy

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Łatwy Do 1 godz
Pizza

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!