Pierogi z serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286615.jpeg&w=3840&q=75)
super przepis na tradycyjne pierożki
0
0 / 0
super przepis na tradycyjne pierożki
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. cukier
0.75 szkl. woda
30 dag. ser biały
Przygotowanie
1
make przesiać. Zagnieść i zarabiając najpierw z połową gorącej osolonej wody, a następnie dodajemy drugą połowę zimnej wody. Gładkie ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy krążki szklanką. Ser zarabiamy ręką z cukrem wg uznania i nakładamy na ciasto i dokładnie zlepiamy boki aby nam nie wypłynął farsz. Pierogi gotujemy przez 2 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch. Jemy polewając topionym masłem i z cukrem