Pierogi z serem

m7
Pierogi z serem

0

0 / 0

super przepis na tradycyjne pierożki

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. cukier

0.75 szkl. woda

30 dek. ser biały

Przygotowanie


1

make przesiać. Zagnieść i zarabiając najpierw z połową gorącej osolonej wody, a następnie dodajemy drugą połowę zimnej wody. Gładkie ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy krążki szklanką. Ser zarabiamy ręką z cukrem wg uznania i nakładamy na ciasto i dokładnie zlepiamy boki aby nam nie wypłynął farsz. Pierogi gotujemy przez 2 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch. Jemy polewając topionym masłem i z cukrem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły