Pierogi z serem

m7
Pierogi z serem

0

0 / 0

Pierogi z serem- idealne na śniadanie i kolację.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

150 woda

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. żółtko jaja kurzego

35 dag. mąka pszenna tortowa

50 dag. twaróg chudy

4 dag. masło roślinne

Przygotowanie


1

Należy zagnieść ciasto: mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść ją z jajkiem, wodą i szczyptą soli .

2

Ser twarogowy zemleć dwukrotnie i połączyć z żółtkiem, następnie posolić i utrzeć. Ciasto na pierogi rozwałkować na grubość około 3 mm, wykrawać z niego krążki, nakładać na nie nadzienie serowe i zlepiać pierogi.

3

Pierogi należy gotować w lekko osolonym wrzątku, ugotowane wyławiać łyżką cedzakową, układać na półmisku i polać stopionym masłem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

105

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły