Pierogi z serem
m7
0
0 / 0
0
Pierogi z serem- idealne na śniadanie i kolację.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
150 woda
1 szt jaja kurze całe
1 szt żółtko jaja kurzego
35 dek. mąka pszenna tortowa
50 dek. twaróg chudy
4 dek. masło roślinne
Przygotowanie
1
Należy zagnieść ciasto: mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść ją z jajkiem, wodą i szczyptą soli .
2
Ser twarogowy zemleć dwukrotnie i połączyć z żółtkiem, następnie posolić i utrzeć. Ciasto na pierogi rozwałkować na grubość około 3 mm, wykrawać z niego krążki, nakładać na nie nadzienie serowe i zlepiać pierogi.
3
Pierogi należy gotować w lekko osolonym wrzątku, ugotowane wyławiać łyżką cedzakową, układać na półmisku i polać stopionym masłem.