Pierogi z serem

m7

Pierogi z serem- idealne na śniadanie i kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
105
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pierogi z serem- idealne na śniadanie i kolację.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
150 woda
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. żółtko jaja kurzego
35 dag. mąka pszenna tortowa
50 dag. twaróg chudy
4 dag. masło roślinne
Przygotowanie
Należy zagnieść ciasto: mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść ją z jajkiem, wodą i szczyptą soli .
Ser twarogowy zemleć dwukrotnie i połączyć z żółtkiem, następnie posolić i utrzeć. Ciasto na pierogi rozwałkować na grubość około 3 mm, wykrawać z niego krążki, nakładać na nie nadzienie serowe i zlepiać pierogi.
Pierogi należy gotować w lekko osolonym wrzątku, ugotowane wyławiać łyżką cedzakową, układać na półmisku i polać stopionym masłem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
105
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.