Pierogi z pasztetówką i grzybami

m7

Ponieważ była w domu wiejska pasztetowa, której nikt nie chciał...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
587
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ponieważ była w domu wiejska pasztetowa, której nikt nie chciał...
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
50 g grzyby suszone
3 szkl. mąka pszenna tortowa
0.25 szkl. mleko uht 3,2%
2 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka olej sojowy
20 dag. boczek wędzony
0.50 kg szynka wiejska
Przygotowanie
Wędzonkę drobno pokroić i wysmażyć, na tym tłuszczu zeszklić cebulę. Grzyby obgotować i odcedzić. Zmiksować w rozdrabniaczu wszystko razem: grzyby, cebulę, wędzonkę, pasztetówkę. Doprawić sola i pieprzem i wymieszać z jednym surowym jajkiem. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać szczyptę soli, jajko, ciepłe mleko i olej. Wyrobić dobrze ciasto na pierogi. Rozwałkować i szklanką powycinać koła. Nakładać farsz, lepić, gotować około 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
587
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.