Pierogi z pasztetówką i grzybami

m7
Pierogi z pasztetówką i grzybami

0

0 / 0

Ponieważ była w domu wiejska pasztetowa, której nikt nie chciał...

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szcz. sól

2 szcz. pieprz

50 g grzyby suszone

3 szkl. mąka pszenna tortowa

0.25 szkl. mleko uht 3,2%

2 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka olej sojowy

20 dek. boczek wędzony

0.50 kg szynka wiejska

Przygotowanie


1

Wędzonkę drobno pokroić i wysmażyć, na tym tłuszczu zeszklić cebulę. Grzyby obgotować i odcedzić. Zmiksować w rozdrabniaczu wszystko razem: grzyby, cebulę, wędzonkę, pasztetówkę. Doprawić sola i pieprzem i wymieszać z jednym surowym jajkiem. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać szczyptę soli, jajko, ciepłe mleko i olej. Wyrobić dobrze ciasto na pierogi. Rozwałkować i szklanką powycinać koła. Nakładać farsz, lepić, gotować około 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły