Pierogi z owocami

m7
Pierogi z owocami

1

0 / 0

Pyszne danie na obiadek, na słodko. Moja córka je uwielbia.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g mąka pszenna tortowa

300 g truskawki

50 g bułka tarta

50 g masło

125 g śmietana

30 g cukier

1 szkl. woda

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Owoce umyć, rozsypać cienką warstwę, aby obeschły. Przygotować ciasto pierogowe, uformować pierożki. Wstawić lekko osoloną wodę w garnku i czekać aż się zagotuje.

2

Do gotującej wody wrzucać po parę pierożków. Gotować ok. 10 minut.

3

Podawać gorące, polane stopionym masłem z bułką tartą lub przestudzone, polane śmietaną i posypane cukrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

527

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły