Pierogi z owocami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z owocami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975779857.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne danie na obiadek, na słodko. Moja córka je uwielbia.
1
0 / 0
Pyszne danie na obiadek, na słodko. Moja córka je uwielbia.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g mąka pszenna tortowa
300 g truskawki
50 g bułka tarta
50 g masło
125 g śmietana
30 g cukier
1 szkl. woda
1 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Owoce umyć, rozsypać cienką warstwę, aby obeschły. Przygotować ciasto pierogowe, uformować pierożki. Wstawić lekko osoloną wodę w garnku i czekać aż się zagotuje.
2
Do gotującej wody wrzucać po parę pierożków. Gotować ok. 10 minut.
3
Podawać gorące, polane stopionym masłem z bułką tartą lub przestudzone, polane śmietaną i posypane cukrem.