Pierogi z owocami

m7
Pierogi z owocami

1

0 / 0

Zgodnie z obietnicą - coś dla dziec choć nie tylkoi:)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 kg owoce

1 łyżecz. cukier

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. woda

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka olej

2 łyżka śmietana 18%

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

W sporym rondlu gotujemy lekko osoloną wodę.

2

Z podanych składników zagniatamy miękkie, elastyczne ciasto. Rozwałkowyjemy je cienko i dzielimy nożem na kwadraty lub wykrawamy krążki kubkiem.

3

Na środku każdego kawałka kładziemy nadzienie z owoców i składamy po przekątnej lub na pół.

4

Starannie sklejamy brzegi, żeby farsz nie wypłynął.

5

Gotowe pierogi wrzucaamy (po kilka naraz) na wrzącą wodę, mieszamy, by nie przywarły do dna i w chwilę po wypłynięciu wyjmujemy łyżką cedzakową na półmisek

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły