1

Składniki

0.5 Kilograma
Owoce
1 Łyżeczka
cukier
2 Szklanki
mąka
0.5 Szklanki
woda
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
olej
2 Łyżki
śmietana 18%
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W sporym rondlu gotujemy lekko osoloną wodę.
  2. Z podanych składników zagniatamy miękkie, elastyczne ciasto. Rozwałkowyjemy je cienko i dzielimy nożem na kwadraty lub wykrawamy krążki kubkiem.
  3. Na środku każdego kawałka kładziemy nadzienie z owoców i składamy po przekątnej lub na pół.
  4. Starannie sklejamy brzegi, żeby farsz nie wypłynął.
  5. Gotowe pierogi wrzucaamy (po kilka naraz) na wrzącą wodę, mieszamy, by nie przywarły do dna i w chwilę po wypłynięciu wyjmujemy łyżką cedzakową na półmisek

Opis

Zgodnie z obietnicą - coś dla dziec choć nie tylkoi:)

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!