Pierogi z mięskiem mielonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z mięskiem mielonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8747-1702058068079.jpeg&w=3840&q=75)
Pierogi jak zawsze pyszne .Z nadzieniem z mięsa mielonego nie każdy lubi ,ale ja tak.
1
0 / 0
Pierogi jak zawsze pyszne .Z nadzieniem z mięsa mielonego nie każdy lubi ,ale ja tak.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
250 woda
0.50 kg mięso mielone
2 szczyp. pieprz ziołowy
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. bułka tarta
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 łyżka sól
4 łyżka masło
Przygotowanie
Mięso podsmażamy z cebula pokrojona w kosteczkę na łyżce oleju .Doprawiamy do smaku pieprzem i vegetą .
Studzimy .
Gdy jest za rzadkie dosypujemy bułkę tartą .Z mąki ,jajka i wody robimy ciasto .Wałkujemy niezbyt gruby placek .
Szklanką wykrawamy koła .
Na każde nakładamy łyżeczkę farszu .
Sklejamy ,widelcem dociskamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku 5 minut od wypłynięcia .
Podajemy z roztopionym masełkiem.