Pierogi z mięskiem mielonym

m7
Pierogi z mięskiem mielonym

1

0 / 0

Pierogi jak zawsze pyszne .Z nadzieniem z mięsa mielonego nie każdy lubi ,ale ja tak.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

250 woda

0.50 kg mięso mielone

2 szczyp. pieprz ziołowy

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. bułka tarta

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 łyżka sól

4 łyżka masło

Przygotowanie


1

Mięso podsmażamy z cebula pokrojona w kosteczkę na łyżce oleju .Doprawiamy do smaku pieprzem i vegetą .

2

Studzimy .

3

Gdy jest za rzadkie dosypujemy bułkę tartą .Z mąki ,jajka i wody robimy ciasto .Wałkujemy niezbyt gruby placek .

4

Szklanką wykrawamy koła .

5

Na każde nakładamy łyżeczkę farszu .

6

Sklejamy ,widelcem dociskamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku 5 minut od wypłynięcia .

7

Podajemy z roztopionym masełkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

762

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły