Pierogi z mięsem lub płuckami

m7
Pierogi z mięsem lub płuckami

0

0 / 0

Smaczne pierogi dla każdego.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 mleko uht 3,2%

5 szcz. sól, pieprz

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka

1 szt. cebula

2 łyżka olej słonecznikowy

40 dek. mąka pszenna tortowa

45 dek. mięso wieprzowe

Przygotowanie


1

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Ugotowane mięso lub płucka zemleć w maszynce, dodać wcześniej wymoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz zeszkloną cebulkę. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

2

Z mąki, jajka, soli i letniej wody zagnieść ciasto pierogowe. Rozwałkować je dość cienko i wykrawać z niego kółka.

3

Na środek każdego z nich nakładać farsz i zlepiać pierogi.

4

Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Gdy wypłyną na wierzch wyławiać łyżką cedzakową na durszlak.

5

Następnie podsmażać na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły