Pierogi z mięsem lub płuckami

m7

Smaczne pierogi dla każdego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne pierogi dla każdego.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 mleko uht 3,2%
5 szczyp. sól, pieprz
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka
1 szt. cebula
2 łyżka olej słonecznikowy
40 dag. mąka pszenna tortowa
45 dag. mięso wieprzowe
Przygotowanie
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Ugotowane mięso lub płucka zemleć w maszynce, dodać wcześniej wymoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz zeszkloną cebulkę. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z mąki, jajka, soli i letniej wody zagnieść ciasto pierogowe. Rozwałkować je dość cienko i wykrawać z niego kółka.
Na środek każdego z nich nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Gdy wypłyną na wierzch wyławiać łyżką cedzakową na durszlak.
Następnie podsmażać na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.