Pierogi z mięsem lub płuckami

m7
Pierogi z mięsem lub płuckami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczne pierogi dla każdego.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 mleko uht 3,2%

5 szczyp. sól, pieprz

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka

1 szt. cebula

2 łyżka olej słonecznikowy

40 dag. mąka pszenna tortowa

45 dag. mięso wieprzowe

Przygotowanie


Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Ugotowane mięso lub płucka zemleć w maszynce, dodać wcześniej wymoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz zeszkloną cebulkę. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Z mąki, jajka, soli i letniej wody zagnieść ciasto pierogowe. Rozwałkować je dość cienko i wykrawać z niego kółka.

Na środek każdego z nich nakładać farsz i zlepiać pierogi.

Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Gdy wypłyną na wierzch wyławiać łyżką cedzakową na durszlak.

Następnie podsmażać na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

460

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły