Pierogi z mięsem
m7
Smaczne pierogi- do syta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
534
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne pierogi- do syta.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
300 woda
4 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. sól
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
2 łyżka olej słonecznikowy
2 łyżka oliwa z oliwek
5 łyżka bułka tarta
75 dag. mąka pszenna tortowa
70 dag. wieprzowina chuda
Przygotowanie
Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać sól i olej, następnie dobrze ciepłą wodę.
Zagnieść ciasto( w miarę potrzeby można dodać trochę więcej wody lub mąki).
Mięso zemleć, cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Czosnek z cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa.
Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, doprawić ją do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego szklanką okręgi, nakładać na nie farsz i zlepiać pierogi.
Pierogi wkładać na gotującą się wodę.
Gotować przez około 3 minuty, do momentu, aż wypłyną na wierzch.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
534
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.