Pierogi z mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415135.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne pierogi- do syta.
0
0 / 0
Smaczne pierogi- do syta.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
300 woda
4 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. sól
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
2 łyżka olej słonecznikowy
2 łyżka oliwa z oliwek
5 łyżka bułka tarta
75 dag. mąka pszenna tortowa
70 dag. wieprzowina chuda
Przygotowanie
Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać sól i olej, następnie dobrze ciepłą wodę.
Zagnieść ciasto( w miarę potrzeby można dodać trochę więcej wody lub mąki).
Mięso zemleć, cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Czosnek z cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa.
Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, doprawić ją do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego szklanką okręgi, nakładać na nie farsz i zlepiać pierogi.
Pierogi wkładać na gotującą się wodę.
Gotować przez około 3 minuty, do momentu, aż wypłyną na wierzch.