Pierogi z mięsem

m7
Pierogi z mięsem

0

0 / 0

Smaczne pierogi- do syta.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

300 woda

4 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. sól

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

2 łyżka olej słonecznikowy

2 łyżka oliwa z oliwek

5 łyżka bułka tarta

75 dag. mąka pszenna tortowa

70 dag. wieprzowina chuda

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać sól i olej, następnie dobrze ciepłą wodę.

2

Zagnieść ciasto( w miarę potrzeby można dodać trochę więcej wody lub mąki).

3

Mięso zemleć, cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Czosnek z cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa.

4

Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, doprawić ją do smaku solą i pieprzem.

5

Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego szklanką okręgi, nakładać na nie farsz i zlepiać pierogi.

6

Pierogi wkładać na gotującą się wodę.

7

Gotować przez około 3 minuty, do momentu, aż wypłyną na wierzch.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

534

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły