Pierogi z mięsem

m7
Pierogi z mięsem

0

0 / 0

Wspomnienie babcinych smakołyków.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1.50 łyżeczka drożdże

1 szkl. woda

1 łyżka masło

60 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

10 dek. masło

30 dek. mięso mielone

20 dek. pieczarki

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, stopione masło, wodę i zagniatamy.

2

(JA ZAGNIATAM CIASTO W ROBOCIE MOULINEX)

3

Pieczarki pokroić i udusić na maśle do odparowania wody. Zeszklić cebulkę. Mięso udusić na oleju. Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa.

4

Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły