Pierogi z mięsem

m7
Pierogi z mięsem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wspomnienie babcinych smakołyków.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. drożdże

1 szkl. woda

1 łyżka masło

60 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

10 dag. masło

30 dag. mięso mielone

20 dag. pieczarki

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


Przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, stopione masło, wodę i zagniatamy.

(JA ZAGNIATAM CIASTO W ROBOCIE MOULINEX)

Pieczarki pokroić i udusić na maśle do odparowania wody. Zeszklić cebulkę. Mięso udusić na oleju. Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

121

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły