Pierogi z mięsem
m7
Wspomnienie babcinych smakołyków.
1
0 / 0
Wspomnienie babcinych smakołyków.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. drożdże
1 szkl. woda
1 łyżka masło
60 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
10 dag. masło
30 dag. mięso mielone
20 dag. pieczarki
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
Przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, stopione masło, wodę i zagniatamy.
2
(JA ZAGNIATAM CIASTO W ROBOCIE MOULINEX)
3
Pieczarki pokroić i udusić na maśle do odparowania wody. Zeszklić cebulkę. Mięso udusić na oleju. Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa.
4
Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.