0

Składniki

500 Gramów
1 Szklanka
Gorąca woda
1 Sztuka
jajko
1 Szczypta
sól
1.5 Kilograma
kapusta kiszona
0.5 Kilograma
mięso mielone wieprzowo-wołowe
2 Sztuki
cebula
0.25 Szklanki
oliwa z oliwek
3 Łodygi
Natka pietruszki
4 Sztuki
tymianek
1 Szczypta
sól, pieprz
4 Łyżki
olej

Dodatki

1 Litr
ingridient
sok Tymbark 100% Pomarańcza
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną zalej zimną wodą, gotuj ok. 30 minut do miękkości, odcedź. Mięso pokrój na mniejsze kawałki, razem z kapustą zmiel w maszynce.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj do kapusty z mięsem. Farsz przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
  3. Z mąki, wody, jajka i szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj cienko, wytnij krążki szklanką. Na środek krążka wyłóż łyżeczkę farszu, zlep brzegi ciasta.
  4. Pierogi gotuj we wrzącej, osolonej wodzie ok 5 minut, aż wypłyną na powierzchnię. Natkę pietruszki posiekaj i połącz z oliwą z oliwek. Polej pierogi. Udekoruj gałązkami tymianku.

Opis

Do pierogów z kapustą i mięsem polanych oliwą z pietruszką idealnie sprawdzi się orzeźwiający napój Tymbark jabłko-mięta. Pyszne jabłko i aromatyczna mięta nadadzą każdemu daniu inny wyraz.

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Łatwy Do 40 min
Pappardelle z dorszem na szpinaku

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Łatwy Do 1 godz
Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!