Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przygotuj domowe pierogi z farszem z kapusty kiszonej i kaszy jęczmiennej. Aby smak był wyjątkowy, dodaj cebulę, czosnek, marchew i grzyby, dopraw pieprzem i solą wg swoich kulinarnych upodobań. Pierożki ugotuj w wodzie z odrobiną oleju, po wypłynięciu odcedź i zaserwuj z zeszkloną cebulą lub pokrojonym i podsmażonym boczkiem.
CIASTO |
|||
520 | Gramów | ||
![]() |
|||
240 | Mililitrów |
ciepła woda
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
FARSZ |
|||
550 | Gramów |
kapusta kiszona
|
|
150 | Gramów | ||
![]() |
|||
50 | Gramów |
Suszone grzyby
|
|
1 | Sztuka |
Marchewka
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
ząbek czosnku
|
|
1 | Sztuka |
liść laurowy
|
|
3 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
5 | Sztuk |
pieprz ziarnisty
|
|
1.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
0.5 | Łyżeczki |
pieprz
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
OKRASA |
|||
1 | Sztuka | ||
20 | Gramów |
masło
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |