0

Składniki

1 Kilogram
mąka pszenna tortowa
1.5 Kilograma
kapusta kiszona
2 Szczypty
sól, pieprz
2 Szklanki
woda
30 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: do mąki dodać gorącą wodę, ale nie wrzącą i wszystko dobrze wyrobić.
  2. Farsz: kapustę kiszona ugotować razem z suszonymi grzybami( dużą ilością) i doprawić do smaku pieprzem i solą.
  3. Ciasto rozwałkować na stolnicy, a następnie wycinać kółeczka (ja używam maszynki do robienia pierogów), nakładać farsz i sklejać.
  4. Tak przygotowane pierogi ugotować w osolonej wodzie.
  5. Najlepiej smakują odsmażone na gorącym oleju.

Opis

przepis własny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!