0

Składniki

1 Kilogram
mąka pszenna tortowa
1.5 Kilograma
kapusta kiszona
2 Szczypty
sól, pieprz
2 Szklanki
woda
30 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: do mąki dodać gorącą wodę, ale nie wrzącą i wszystko dobrze wyrobić.
  2. Farsz: kapustę kiszona ugotować razem z suszonymi grzybami( dużą ilością) i doprawić do smaku pieprzem i solą.
  3. Ciasto rozwałkować na stolnicy, a następnie wycinać kółeczka (ja używam maszynki do robienia pierogów), nakładać farsz i sklejać.
  4. Tak przygotowane pierogi ugotować w osolonej wodzie.
  5. Najlepiej smakują odsmażone na gorącym oleju.

Opis

przepis własny

Podobne przepisy

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!