Pierogi z kapustą i grzybami

m7
Pierogi z kapustą i grzybami

0

4 / 1

przepis własny

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

1.50 kg kapusta kiszona

2 szczyp. sól, pieprz

2 szkl. woda

30 dag. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Ciasto: do mąki dodać gorącą wodę, ale nie wrzącą i wszystko dobrze wyrobić.

2

Farsz: kapustę kiszona ugotować razem z suszonymi grzybami( dużą ilością) i doprawić do smaku pieprzem i solą.

3

Ciasto rozwałkować na stolnicy, a następnie wycinać kółeczka (ja używam maszynki do robienia pierogów), nakładać farsz i sklejać.

4

Tak przygotowane pierogi ugotować w osolonej wodzie.

5

Najlepiej smakują odsmażone na gorącym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

136

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły