0

Składniki

3 Szklanki
1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
papryka słodka
500 Gramów
kapusta kiszona
1 Szklanka
woda
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
olej
2 Łyżki
olej
5 Dekagramów
drożdże
0.5 Kilograma
grzyby leśne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby rozmrażany i odciskamy wodę. Kapustę wyciskamy z płynu, jeśli jest bardzo kwaśna możemy ją przepłukać zimną wodą 2x, gotujemy ok 15 min. odstawiamy do wystygnięcia .
  2. Drobno pokrojoną cebulę przysmażamy na tłuszczu na złoto, przekładamy do garnka dodajemy kapustę i grzyby.
  3. Doprawiamy do smaku.
  4. Składniki na ciasto dobrze wyrobić na jednolitą masę gdy ciasto będzie za luźne dosypać troszkę mąki.
  5. Gdy farsz jest gotowy, napełniamy nim pierog: ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia, sklejać. i gotować w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

Opis

pierożki

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!