0

Składniki

3 Szklanki
1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
papryka słodka
500 Gramów
kapusta kiszona
1 Szklanka
woda
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
olej
2 Łyżki
olej
5 Dekagramów
drożdże
0.5 Kilograma
grzyby leśne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby rozmrażany i odciskamy wodę. Kapustę wyciskamy z płynu, jeśli jest bardzo kwaśna możemy ją przepłukać zimną wodą 2x, gotujemy ok 15 min. odstawiamy do wystygnięcia .
  2. Drobno pokrojoną cebulę przysmażamy na tłuszczu na złoto, przekładamy do garnka dodajemy kapustę i grzyby.
  3. Doprawiamy do smaku.
  4. Składniki na ciasto dobrze wyrobić na jednolitą masę gdy ciasto będzie za luźne dosypać troszkę mąki.
  5. Gdy farsz jest gotowy, napełniamy nim pierog: ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia, sklejać. i gotować w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

Opis

pierożki

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!