0

Składniki

3 Szklanki
1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
papryka słodka
500 Gramów
kapusta kiszona
1 Szklanka
woda
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
olej
2 Łyżki
olej
5 Dekagramów
drożdże
0.5 Kilograma
grzyby leśne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby rozmrażany i odciskamy wodę. Kapustę wyciskamy z płynu, jeśli jest bardzo kwaśna możemy ją przepłukać zimną wodą 2x, gotujemy ok 15 min. odstawiamy do wystygnięcia .
  2. Drobno pokrojoną cebulę przysmażamy na tłuszczu na złoto, przekładamy do garnka dodajemy kapustę i grzyby.
  3. Doprawiamy do smaku.
  4. Składniki na ciasto dobrze wyrobić na jednolitą masę gdy ciasto będzie za luźne dosypać troszkę mąki.
  5. Gdy farsz jest gotowy, napełniamy nim pierog: ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia, sklejać. i gotować w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

Opis

pierożki

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!